I oppgangstider er det en kjent faktor at “alle” vil inn i eiendom, godt hjulpet av enkle forklaringsmodeller i et mer komplekst investeringsklima. Sammenkoblet med en hang til å genierklære egne ferdigheter med basis i oppgangskonjunkturer, gir dette en tidvis fascinerende cocktail av kapital og kompetanse – med ymse forholdstall.
EU setter standarden for hvilke økonomiske aktiviteter som er bærekraftige. Dette vil påvirke de aller fleste selskaper. Investorer sultne på mer grønt gleder seg, skriver Heidi Finskas.
EU-taksonomien kan gjerne fremstå som byråkrati, men mye tyder på at EU har utviklet et godt regelverk for å unngå grønnvasking. En rekke av selskapene som nå blir definert som bærekraftige er lavt priset, og det kan bety hyggelig avkastning for dem som er tidlig inne i disse, skriver Robert Næss.
Batteriselskapet Morrow har sikret seg en million kvadratmeter til en megafabrikk som skal bli Norges største bygning, og vil lage verdens grønneste og mest kostnadseffektive batterier. Selskapet er kun en av mange unoterte, norske aktører som bidrar med nye og spennende løsninger i det grønne skiftet.
Gryende krisestemning i Europa, grunnet et svært stramt gassmarked og skyhøye strømpriser, kan være en øyeåpner for viktigheten av norsk gass i en stadig mer fornybar verden. Hos Equinor produseres nå det remmer og tøy kan holde.
Norske næringsinteresser vant frem i dragkampen om bærekraftstatus for vannkraft i EU. Det kan lokke både investorer og bedrifter som ønsker seg ren strøm til landet.