KapitalReise

Storbyguide til Rio de Janeiro:

Den tropiske sambahovedstaden lokker

Byen som er mest kjent for å avholde “klodens største show”, det årlige karnevalet i Rio, kan by på langt mer enn fjærkledde sambadansere. Her er noen av våre favoritter i den eksotiske storbyen.

Anbefalt

Grenseløs luksus:

Lei ferieperlen til en milliardær

Ivar Tollefsen og Kjell Inge Røkke gjør som Richard Branson og leier ut ferieluksusen sin til “hvem som helst”. Prisene er så høye at du helst bør være milliardær selv for å ha råd.

Karibien:

Cruise i vinden

Cruise med med skip i expedition-klassen blir stadig mer populært. Vi hoppet på Star Clippers-skipet i Panama. Nå skulle vi nyte karibisk luksus, uten trengsel om bord.

Planlegger næringspark til 30 milliarder kroner:

– Skal bli Norges største knutepunkt

Rett ved siden av Norges hovedflyplass, Gardermoen, planlegges nå landets første flyplassby med en bygningsmasse på én million kvadratmeter.

Steder og opplevelser

Anbefalt

Fra gorillasafari til plastposeforbud:

Nytt fra Afrika

Det afrikanske kontinentet har flust av opplevelser på menyen. Her er noen smaksprøver.

Uendelige muligheter:

Norge - et toppturparadis

Den spektakulære naturen gir en helhetsopplevelse det er vanskelig å måle seg med. Bli med til et utvalg fjelltopper og overnattingssteder av ypperste klasse.

Ut på tur – spennende hyttekultur:

Øyhopping langs norskekysten

Det er et hav av muligheter langs norskekysten for turister som drømmer om egen øy, panoramautsikt, kiting og bading. Her er de råeste kystledhyttene.

Oslo europeisk miljøhovedstad:

Skreddersyr byen for økoturisten

Økoturisten jakter grønne lunger i betongen, reiser med forsiktige fotavtrykk og er opptatt av gjenbruk. I 2019 vil nettopp denne turisten finne et bærekraftig koldtbord i Oslo, årets miljøhovedstad i Europa.

Våre tips

Arthur Buchardt (71)

Ultralight traveller

Eiendomsmilliardær Arthur Buchardt flyr minst to ganger i uken, men tar sjelden med bagasje. Det han ikke får plass til i lommene, blir igjen hjemme.

Våre tips

Konstrastfylte storbyopplevelser:

Fem høydepunkter i Johannesburg

Joburg, eller Jozi, som de lokale kaller byen sin, er mer enn bare et stoppested på veien til Sør-Afrikas nasjonalparker og kystbyer. Sjekk inn på landets mest ærverdige hotell, og la deg fascinere av Sør-Afrikas dramatiske historie og storbyens nye, hippe nabolag.

Våre tips

Tennessee:

The soundtrack of America!

Inneklemt og litt bortgjemt mellom åtte andre stater er det lett å glemme Tennessee når man skal planlegge den neste USA-turen. Men staten kan lokke med mer enn Elvis og Graceland, selv om storbyene og badestrendene mangler. Det er jo her lyden av Amerika ble skapt.

Våre tips

Addis Abeba:

Månevandring i Etiopia

Penda-gründer Marie Nielsen (36) anbefaler alle som kommer til Etiopia å unne seg en tur til Danakil Depression – jordens varmeste punkt. Turen tar ca. tre dager fra hovestaden Addis Abeba, og landskapet der minner mer om månen enn Afrika.

Våre tips

Kjersti Aass (36)

– Glad i en god foss!

Kjersti Aass reiser verden rundt som direktør for bærekraftig utvikling i Yara. Victoriafallene og Galápagosøyene er blant favoritt­stedene, men hun synes fortsatt at Nord-Norge er vakrest på jord.

Våre tips

Yachtspotting på Rivieraen:

Det beste i livet er gratis!

Champagnelivet ombord på yacht langs Côte d'Azur koster flesk og mere til. Med Kapitals bryggeguide til båtluksus på Rivieraen får du lukte på korken – og titte på herlighetene – helt uten kostnad!

Våre tips

Brussel:

Storby med helgekupp på luksushoteller

– Det er mange hoteller i Brussel som har store rabatter i helgene, når blant andre konferansegjestene har reist hjem, sier Jonas M. Helseth, direktør for Bellonas Europa-­kontor i Brussel.