KapitalReise

Konstrastfylte storbyopplevelser:

Fem høydepunkter i Johannesburg

Joburg, eller Jozi, som de lokale kaller byen sin, er mer enn bare et stoppested på veien til Sør-Afrikas nasjonalparker og kystbyer. Sjekk inn på landets mest ærverdige hotell, og la deg fascinere av Sør-Afrikas dramatiske historie og storbyens nye, hippe nabolag.

Anbefalt

Tennessee:

The soundtrack of America!

Inneklemt og litt bortgjemt mellom åtte andre stater er det lett å glemme Tennessee når man skal planlegge den neste USA-turen. Men staten kan lokke med mer enn Elvis og Graceland, selv om storbyene og badestrendene mangler. Det er jo her lyden av Amerika ble skapt.

Addis Abeba:

Månevandring i Etiopia

Penda-gründer Marie Nielsen (36) anbefaler alle som kommer til Etiopia å unne seg en tur til Danakil Depression – jordens varmeste punkt. Turen tar ca. tre dager fra hovestaden Addis Abeba, og landskapet der minner mer om månen enn Afrika.

Steder og opplevelser

Anbefalt

Kjersti Aass (36)

– Glad i en god foss!

Kjersti Aass reiser verden rundt som direktør for bærekraftig utvikling i Yara. Victoriafallene og Galápagosøyene er blant favoritt­stedene, men hun synes fortsatt at Nord-Norge er vakrest på jord.

Yachtspotting på Rivieraen:

Det beste i livet er gratis!

Champagnelivet ombord på yacht langs Côte d'Azur koster flesk og mere til. Med Kapitals bryggeguide til båtluksus på Rivieraen får du lukte på korken – og titte på herlighetene – helt uten kostnad!

Ut på tur – spennende hyttekultur:

Øyhopping langs norskekysten

Det er et hav av muligheter langs norskekysten for turister som drømmer om egen øy, panoramautsikt, kiting og bading. Her er de råeste kystledhyttene.

Oslo europeisk miljøhovedstad:

Skreddersyr byen for økoturisten

Økoturisten jakter grønne lunger i betongen, reiser med forsiktige fotavtrykk og er opptatt av gjenbruk. I 2019 vil nettopp denne turisten finne et bærekraftig koldtbord i Oslo, årets miljøhovedstad i Europa.

Våre tips

Limoux:

Boblenes fødested

Den første vinen med bobler ble dannet i 1531, i en liten by sørvest i Frankrike, 45 mil fra Rivieraen. I dag er Limoux preget av små vinprodusenter fordelt på rundt 8.000 hektar med idylliske vinmarker.

Våre tips

Utslippsfri idyll:

Tilbring sommerferien på Zero Island

Hvorfor fly til den andre siden av jorden når det er en paradisøy her hjemme? spør de svenske skaperne bak det grønne reisekonseptet Zero Vacation. Her kan man nyte ferien, helt uten klimaavtrykk.

Våre tips

Grand Ole Opry:

Legendenes teater

Vi kan gå fra bar til bar i Nashville for å nyte stemningen og musikken, men det er ute i Grand Ole Opry House at legendene blir skapt.

Våre tips

Karl-Johan Molnes (56)

Baltikums ukjente matperler

Analysesjefen i meglerhuset Norne Securities slår mer enn gjerne et slag for flere av restaurantene i Vilnius, hovedstaden i Litauen.

Våre tips

Nye trender styrker Norge som luksusdestinasjon:

Hit kommer de for å gjøre absolutt ingenting

Utenlandske luksusturister er i økende grad villige til å betale tusener av kroner bare for å være ute i norsk natur og regelrett gjøre ingenting. Men mangelen på femstjerners hoteller er fortsatt en utfordring for å lokke de aller rikeste turistene til Norge.