KapitalVin

Anbefalt

Vinauksjon

Vårblomster hos Blomqvist

Det er tid for vin hos auksjonshuset Blomqvist. Noe bør du se nærmere på og noe bør du skygge unna.

Spesialpolet nyhetslipp 4.april

Venner av riesling

2017-årgangen fra Tyskland imponerer, men ikke alle prøve­smakinger går som planlagt.

Dom. du Coulet Cornas Brise Cailloux

90B

  • 2011
  • Frankrike, Rhône nord

Paris Cornas Granit 30

88

  • 2016
  • Frankrike, Rhône nord

Nicolas Perrin Cornas

89

  • 2015
  • Frankrike, Rhône nord
VinBibel · Bordeaux

Frankrike: Bordeaux

Frankrike har gjennom mange hundrede år vært verdens førende vinland, når det gjelder kvalitetsviner. Frankrike er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.   

VinBibel · Franken

Tyskland: Franken

Tysklands vinområder ligger nesten 100% konsentrert i det sydøstlige hjørne av landet ved grensen til Luxembourg og Frankrike. Vil du besøke landets vinområder er det rundt regnet to timers flytur fra Gardermoen til Frankfurt internasjonale flyplass - ankomst og avgang i terminal 1.  

VinBibel · Alsace

Frankrike: Alsace

Gjennom mange hundrede år har Frankrike vært verdens førende vinland. Landet er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.  

VinBibel · Chablis

Frankrike: Chablis

I fylket Yonne, nordvest for Côte d’Or, tett opp mot byen Auxerre ligger Chablis, faktisk nærmere Champagne enn det øvrige Burgund, som en øy for seg selv - et av Burgunds to store klassiske hvitvinsområder.  

VinBibel · Røde druer

Syrah

Den nordlige delen av Rhônedalen er dens hjemland, hvor den også er den eneste tillatte rødvinsdrue. Der gir den oss noen av Frankrikes mest berømte og kraftige viner og trives godt med mye sol og varme

VinBibel · Røde druer

Pinot Noir

Pinot Noir er en av de eldste kultiverte druesorter som finnes og betegnes av mange som en meget ”lunefull” og krevende drue å dyrke.     

VinBibel · Røde druer

Cabernet Franc

Cabernet Franc har alltid stått i skyggen av sin slektning og mer respekterte Cabernet Sauvignon.

VinBibel · Røde druer

Grenache Noir

Grenache Noir kommer opprinnelig fra Spania hvor den dyrkes i Rioja, og hvor den inngår som en viktig del i blandinger med Tempranillo, der under navnet Garnacha (Garnacha Tinta).

Våre tips

Mat & vin

Maltwhiskydampede blåskjell med chipotlechili

En smakfull og litt spicy rett som definitivt blir best med chipotle. Det gir en fin røkt smak til retten, som bygger oppunder whiskyen som skal tilsettes helt til slutt. Som alltid med blåskjell er det en enkel og rask rett å tilberede.

Våre tips

6 gode viner

Østerrike byr på mye

Det spesielle klimaet i Østerrike bidrar til å gi viner med en mer aromatisk karakter, men uten å miste syrlighet kvalitetsviner bør ha.

Våre tips

Legendariske produsenter

Gaja går egne veier

Når legendestatus går i arv. Gaia Gaja og søskene Giovanno og Angelo  lærer av hva naturen forteller

Våre tips

Vintipset:

Forandring fryder

Vinene fra Veneto opplever nedgang i salget i Norge, men vinprodusenten Pasqua sier «Mai dire Mai». På norsk: aldri si aldri!