KapitalVin

Anbefalt

Lyst å bygge vinkjeller?

Kjellerlykke

Skal du lykkes med en vinkjeller som en fremtidig investering, må du ta de riktige valgene i dag

Dom. du Coulet Cornas Brise Cailloux

90B

  • 2011
  • Frankrike, Rhône nord

Paris Cornas Granit 30

88

  • 2016
  • Frankrike, Rhône nord

Nicolas Perrin Cornas

89

  • 2015
  • Frankrike, Rhône nord
VinBibel · Bordeaux

Frankrike: Bordeaux

Frankrike har gjennom mange hundrede år vært verdens førende vinland, når det gjelder kvalitetsviner. Frankrike er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.   

VinBibel · Franken

Tyskland: Franken

Tysklands vinområder ligger nesten 100% konsentrert i det sydøstlige hjørne av landet ved grensen til Luxembourg og Frankrike. Vil du besøke landets vinområder er det rundt regnet to timers flytur fra Gardermoen til Frankfurt internasjonale flyplass - ankomst og avgang i terminal 1.  

VinBibel · Alsace

Frankrike: Alsace

Gjennom mange hundrede år har Frankrike vært verdens førende vinland. Landet er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.  

VinBibel · Chablis

Frankrike: Chablis

I fylket Yonne, nordvest for Côte d’Or, tett opp mot byen Auxerre ligger Chablis, faktisk nærmere Champagne enn det øvrige Burgund, som en øy for seg selv - et av Burgunds to store klassiske hvitvinsområder.  

VinBibel · Røde druer

Syrah

Den nordlige delen av Rhônedalen er dens hjemland, hvor den også er den eneste tillatte rødvinsdrue. Der gir den oss noen av Frankrikes mest berømte og kraftige viner og trives godt med mye sol og varme

VinBibel · Røde druer

Pinot Noir

Pinot Noir er en av de eldste kultiverte druesorter som finnes og betegnes av mange som en meget ”lunefull” og krevende drue å dyrke.     

VinBibel · Røde druer

Cabernet Franc

Cabernet Franc har alltid stått i skyggen av sin slektning og mer respekterte Cabernet Sauvignon.

VinBibel · Røde druer

Grenache Noir

Grenache Noir kommer opprinnelig fra Spania hvor den dyrkes i Rioja, og hvor den inngår som en viktig del i blandinger med Tempranillo, der under navnet Garnacha (Garnacha Tinta).

Våre tips

Et godt kjøp

Ikonet i Champagne

I nærmere 500 år har Philipponnat-familien holdt til i Champagne-regionen. Deres rimeligste viner er noen av de beste på det norske markedet.

Våre tips

Våre tips

Abruzzo

Utenfor radaren

Små stjerneprodusenter ligger på rekke og rad utenfor allfarvei i Italia.

Våre tips

Et sikkert kjøp

Norgesvennen

Naboene i Gascogne-området mente at ekteparet måtte være splitter pine gale som satset på vin. Resten er ikke bare historie, det er et eventyr

Våre tips

Har blitt Norges nest største vinimportør:

– God møkk er en positiv ting

Han ser seg selv som en matchmaker mellom verdens vinprodusenter og norske ganer. Og få er mer treffsikre enn Sebastian Bredal (46). Vingründeren har luktesans i verdensklasse og var den tredje personen i Norge som fikk tittelen Master of Wine. Slikt blir det naturligvis penger av.

Våre tips

Sterk vekst for amerikansk vin:

Bunn og topp fra California

De beste vinene er fortsatt gode kjøp fra solkysten i USA, men bestselgeren holder ikke mål.

Våre tips

Italias sprudlende perler

Champagne leverer 20 ganger så mange flasker, men italienske Franciacorta er vel verdt å bruke tid på. De leverer over all forventning.

Våre tips

Fremtiden ser lysere ut:

Seks kvinner, vin og sang

Kvinnelige vinmakere er samstemte i budskapet og lager viner i verdensklasse.

Våre tips

Reitan-eide Britannia:

Sender tilbake ni paller eksklusiv vin

Ulf Dalheim reiste verden rundt i to år på jakt etter 10.000 flasker eksklusiv vin til Reitan-eide Britannia i Trondheim. Men de ni pallene fra NorgesGruppen-eide Vinhuset ble avvist.