VIDEO: Sommelierens favoritter

4 På Fredag med Ragnhild Wright Ousland

I denne episoden av 4 På Fredag intervjuer vi Ragnhild Wright Ousland fra Astral, som deler fire av sine personlige hvitvinsfavoritter. 

Anbefalt

VIDEO: Portvin fra 1815

På besøk hos Dirk Niepoort

KapitalVin besøker Dirk Niepoort, eier av portvinshuset Niepoort. Sammen smaker vi rød Bairrada fra 1985, hans beste portvin noensinne fra 2017 og ikke minst en flaske Ferreira fra 1815. Bli med i Niepoorts rike. 

Vil du betale 80.000 og mer for en flaske vin?

Lyst på en flaske rødvin fra 1945?

Flasken med V på etiketten etter frigjøringen er legendarisk. Chateau Mouton Rothschild 1945 kan bli din!      

Vårlige klassikere:

Aspargestider

Noen vin- og matkombinasjoner går aldri av moten, som Sancerre, asparges og hollandaise. Enkelt å lage og en nytelse for ganen. 

Utforsk steder

VinBibel · Bordeaux

Frankrike: Bordeaux

Frankrike har gjennom mange hundrede år vært verdens førende vinland, når det gjelder kvalitetsviner. Frankrike er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.   

VinBibel · Franken

Tyskland: Franken

Tysklands vinområder ligger nesten 100% konsentrert i det sydøstlige hjørne av landet ved grensen til Luxembourg og Frankrike. Vil du besøke landets vinområder er det rundt regnet to timers flytur fra Gardermoen til Frankfurt internasjonale flyplass - ankomst og avgang i terminal 1.  

VinBibel · Alsace

Frankrike: Alsace

Gjennom mange hundrede år har Frankrike vært verdens førende vinland. Landet er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.  

VinBibel · Chablis

Frankrike: Chablis

I fylket Yonne, nordvest for Côte d’Or, tett opp mot byen Auxerre ligger Chablis, faktisk nærmere Champagne enn det øvrige Burgund, som en øy for seg selv - et av Burgunds to store klassiske hvitvinsområder.  

Utforsk druer

VinBibel · Røde druer

Gamay

Vi tør påstå at ingen annen drue er så klart identifisert med en enkelt vinstil som Gamay er med Beaujolais.

VinBibel · Røde druer

Dolcetto

Ifølge historiske beretninger og enkelte teorier har Dolcetto sin opprinnelse i Frankrike, men den har antagelig vært dyrket i Piemontes Monferrato-region siden 1000-tallet.

VinBibel · Røde druer

Carignan

Carignan var kjent i sydvestre del av Frankrike på 1100-tallet og har spredt seg fra sin opprinnelse i Pyrénées-Orientales og Aude over hele Midi.

VinBibel · Hvite druer

Viognier

Viogniers opprinnelse er egentlig ukjent, men de fleste eksperter er enige om at det er en meget gammel drue med opprinnelse i Dalmatia.

Våre tips

Tid for champagne og musserende:

Bobler som brister

Det skjer hvert år. Salget av musserende vin skyter i været straks temperaturen stiger og solen varmer vinterbleke kinn.

Våre tips

Superkjendisen i vinverdenen

Occhipinti er drømmen som gikk i oppfyllelse

Om du leter etter en vinprodusent som har vilje og gjennomføringskraft i Italia, kommer du raskt inn på vinbransjens superkjendis Arianna Occhipinti. 

Våre tips

Knallgode portviner

Harmoni og Douro

Dirk van der Niepoort er Dourodalens ukronede konge og tar portvinen til nye høyder.

Våre tips

Storselger på Vinmonopolet

Norgesvennen Davide Rosso

Italienske Davide Rosso tok over familiebedriften i 2001 og har gjort Barberadruen til folkefavoritt i Norge.

Våre tips

Høytid for vin og lam:

Et lam, en danske og to franske

Lammekjøtt og rødvin er blant våre kjæreste tradisjoner. Vi fikk en av landets hotteste kjøkkensjefer, danske Heini Petersen på populære Vintage Kitchen, til å dele sine saftigste lammeoppskrifter som vi toppet med to franske rødviner.

Våre tips

VinBibel · Bordeaux

Frankrike: Bordeaux

Frankrike har gjennom mange hundrede år vært verdens førende vinland, når det gjelder kvalitetsviner. Frankrike er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.   

Våre tips

Potel imponerer igjen

Best på pris fra Burgund

Få vinområder i verden kan vise til en prisstigning som Bourgogne.  Etterspørselen har økt fra alle deler av verden.

Våre tips

KapitalVins arrangementer

Vinmessen ToppHvitt

KapitalVin vil årlig arrangere et knippe messer hvor vi inviterer til å smake på den beste vinen innenfor hvert tema, fra de aller beste vinhusene. Neste vinmesse er ToppHvitt - 27. april

Våre tips

Torres sprer seg i Spania

Et nasjonalikon reiser seg

En av dem som har bragt Spania på kartet som et vinland, er familiebedriften Torres. Siden starten i 1870 har familien fulgt vinmarkedet og tilpasset seg mest mulig slik at bedriften overlevde generasjonene

Våre tips

Amarone

Venetos store sønn

En Amarone, som er laget for å bli en god Amarone, må lagres. Og åpnes under en vinterstorm.