KapitalVin

Anbefalt

Beste vin over og under 200 kroner:

Krabbe krever riesling

Når sommeren er litt på hell i august er det sesong for taskekrabbe.  Vi har to absolutt favoritter til krabbe

VinBibel · Bordeaux

Frankrike: Bordeaux

Frankrike har gjennom mange hundrede år vært verdens førende vinland, når det gjelder kvalitetsviner. Frankrike er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.   

VinBibel · Franken

Tyskland: Franken

Tysklands vinområder ligger nesten 100% konsentrert i det sydøstlige hjørne av landet ved grensen til Luxembourg og Frankrike. Vil du besøke landets vinområder er det rundt regnet to timers flytur fra Gardermoen til Frankfurt internasjonale flyplass - ankomst og avgang i terminal 1.  

VinBibel · Alsace

Frankrike: Alsace

Gjennom mange hundrede år har Frankrike vært verdens førende vinland. Landet er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.  

VinBibel · Chablis

Frankrike: Chablis

I fylket Yonne, nordvest for Côte d’Or, tett opp mot byen Auxerre ligger Chablis, faktisk nærmere Champagne enn det øvrige Burgund, som en øy for seg selv - et av Burgunds to store klassiske hvitvinsområder.  

VinBibel · Røde druer

Syrah

Den nordlige delen av Rhônedalen er dens hjemland, hvor den også er den eneste tillatte rødvinsdrue. Der gir den oss noen av Frankrikes mest berømte og kraftige viner og trives godt med mye sol og varme

VinBibel · Røde druer

Pinot Noir

Pinot Noir er en av de eldste kultiverte druesorter som finnes og betegnes av mange som en meget ”lunefull” og krevende drue å dyrke.     

VinBibel · Røde druer

Cabernet Franc

Cabernet Franc har alltid stått i skyggen av sin slektning og mer respekterte Cabernet Sauvignon.

VinBibel · Røde druer

Grenache Noir

Grenache Noir kommer opprinnelig fra Spania hvor den dyrkes i Rioja, og hvor den inngår som en viktig del i blandinger med Tempranillo, der under navnet Garnacha (Garnacha Tinta).

Våre tips

Beste vin over og under 200 kroner:

Edelkrepsen trenger vin

Krepsesesongen i Norge er i full gang. Vi har plukket ut 2 perfekte viner til krepselaget. 

Våre tips

Legenden i Abruzzo

Det er lett å kjenne igjen kvalitetene i en god vin, og håndverket til Emidio Pepe er ikke å ta feil av. Han lager vin i verdensklasse, på sine egne vilkår.

Våre tips

Beste vin over og under 200 kroner:

To perfekte viner til reker

Sommeren 2018 har vært legendarisk værmessig. Salget av hvitvin og rosèvin har nådd nye høyder. Det samme har salget av ferske reker. Hvem kan motstå fristelsen av reker og god vin i det sensommeren setter inn?

Våre tips

Kultvin

Sommervinen fra Østerrike

I den lille landsbyen Pamhagen finnes en særegen familiebedrift som driver med både vinproduksjon og oppdrett av storfe.

Våre tips

Smaken av Veneto

Vinen fra Veneto er kjent som billig og sukkerrik. Heldigvis finnes det unntak

Våre tips

VIDEO: Sommelierens favoritter

4 På Fredag med Heidi Iren Hansen

I denne episoden av 4 På Fredag intervjuer vi Heidi Iren Hansen fra Kulinarisk Akademi, som forteller om sine personlige vinfavoritter. 

Våre tips

Nyhetsslipp Vinmonopolet

Så billig at det koster

Du får billig champagne. Vinmonopolet får kritikk. Arne Ronold MW vil legge ned innkjøpsavdelingen. Det koker i vinbransjen om dagen

Våre tips

Toscanas vinskatt:

Et strøk av Michelangelo

Du faller garantert for det vakre landskapet. Når vinen i tillegg er fantastisk, nærmer du deg det fullkomne.