KapitalVin

Anbefalt

Vinauksjon i New York

En vinauksjon av de sjeldne

Lyst å bruke millioner på vin?  Snart får du muligheten. En unik samling med Domaine de la Romanée-Conti selges til høystbydene.

Fokus Etna

Utbruddet

Sicilia stiller i en egen klasse når det kommer til matvennlige viner.

VinBibel · Bordeaux

Frankrike: Bordeaux

Frankrike har gjennom mange hundrede år vært verdens førende vinland, når det gjelder kvalitetsviner. Frankrike er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.   

VinBibel · Franken

Tyskland: Franken

Tysklands vinområder ligger nesten 100% konsentrert i det sydøstlige hjørne av landet ved grensen til Luxembourg og Frankrike. Vil du besøke landets vinområder er det rundt regnet to timers flytur fra Gardermoen til Frankfurt internasjonale flyplass - ankomst og avgang i terminal 1.  

VinBibel · Alsace

Frankrike: Alsace

Gjennom mange hundrede år har Frankrike vært verdens førende vinland. Landet er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.  

VinBibel · Chablis

Frankrike: Chablis

I fylket Yonne, nordvest for Côte d’Or, tett opp mot byen Auxerre ligger Chablis, faktisk nærmere Champagne enn det øvrige Burgund, som en øy for seg selv - et av Burgunds to store klassiske hvitvinsområder.  

VinBibel · Røde druer

Syrah

Den nordlige delen av Rhônedalen er dens hjemland, hvor den også er den eneste tillatte rødvinsdrue. Der gir den oss noen av Frankrikes mest berømte og kraftige viner og trives godt med mye sol og varme

VinBibel · Røde druer

Pinot Noir

Pinot Noir er en av de eldste kultiverte druesorter som finnes og betegnes av mange som en meget ”lunefull” og krevende drue å dyrke.     

VinBibel · Røde druer

Cabernet Franc

Cabernet Franc har alltid stått i skyggen av sin slektning og mer respekterte Cabernet Sauvignon.

VinBibel · Røde druer

Grenache Noir

Grenache Noir kommer opprinnelig fra Spania hvor den dyrkes i Rioja, og hvor den inngår som en viktig del i blandinger med Tempranillo, der under navnet Garnacha (Garnacha Tinta).

Våre tips

Spesialpolene:

Italias bakgårdsviner

Langt unna kommersielle vinstiler finner vi små produsenter som ikke greier å levere nok vin. Her er ti gode kjøp.

Våre tips

Vintipset:

Sørafrikaner i verdensklasse

Hamilton Russell begynte tidlig å drømme om å lage vin i verdensklasse. Nå er vinprodusenten en av våre klare kandidater til å bli en klassisker.

Våre tips

Beste vin over og under 200 kroner:

To gode anbefalinger til fårikål

Fårikål hører høsten til. Vinvalget faller på en flott årgangschampagne og en konsentrert nydelig vin fra kultprodusenten Matassa.

Våre tips

Norge vant Nordisk Vinkelnermesterskap 2018.

Francesco er den beste vinkelneren i Norden

Etter en nervepirrende finale sto Francesco Marzola fra Norge igjen som en verdig vinner av Nordisk Vinkelnermesterskap 2018. 

Våre tips

Se videoen med Adi Badenhorst

En festlig og dyktig vinmaker fra Sør-Afrika

A.A. Badenhorst i Swartland startet opp i 2008, men er allerede en markant aktør i Sør-Afrika i en "ny" spennende utvikling med fokus på kvalitet og egenart.

Våre tips

Nyhetsslippet Vinmonopolet

Vinnyhetene i september

Smak på 8 gode viner fra Tyskland, Beaujolais, Tasmania og England. 

Våre tips

Høysesong for kreps:

Slik velger du riktig vin til krepsen

Når det tidlige høstmørket senker seg og skodden setter inn, er det få ting som slår et realt krepselag. Topp det gjerne med hvite (!) viner fra Bordeaux.