KapitalVin

Anbefalt

Hvite viner i vinden:

Dette er sommerens beste viner fra Burgund

Får man først smaken på en vellaget hvit burgunder, er det lett å få lyst på mer. Vi har plukket ut seks av de beste flaskene med det flytende, hvite gullet. 

Den gjeveste av havets frukter:

Verdens mest kjente hummer­oppskrift

Den uforglemmelige hummeroppskriften ”Lobster Thermidor” fra 1880 er like god i dag. Med god årgangsvin fra Frankrike blir den enda bedre. 

Beste vin over og under 200 kroner:

To flotte musserende til sommerfesten

Å bringe med seg en eller to flasker med musserende til sommerfesten hever stemningen før man begynner. Om du tar med to gode kjøp fra Italia og Sør-Afrika overrasker du gjestene også.

VinBibel · Bordeaux

Frankrike: Bordeaux

Frankrike har gjennom mange hundrede år vært verdens førende vinland, når det gjelder kvalitetsviner. Frankrike er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.   

VinBibel · Franken

Tyskland: Franken

Tysklands vinområder ligger nesten 100% konsentrert i det sydøstlige hjørne av landet ved grensen til Luxembourg og Frankrike. Vil du besøke landets vinområder er det rundt regnet to timers flytur fra Gardermoen til Frankfurt internasjonale flyplass - ankomst og avgang i terminal 1.  

VinBibel · Alsace

Frankrike: Alsace

Gjennom mange hundrede år har Frankrike vært verdens førende vinland. Landet er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.  

VinBibel · Chablis

Frankrike: Chablis

I fylket Yonne, nordvest for Côte d’Or, tett opp mot byen Auxerre ligger Chablis, faktisk nærmere Champagne enn det øvrige Burgund, som en øy for seg selv - et av Burgunds to store klassiske hvitvinsområder.  

VinBibel · Røde druer

Syrah

Den nordlige delen av Rhônedalen er dens hjemland, hvor den også er den eneste tillatte rødvinsdrue. Der gir den oss noen av Frankrikes mest berømte og kraftige viner og trives godt med mye sol og varme

VinBibel · Røde druer

Pinot Noir

Pinot Noir er en av de eldste kultiverte druesorter som finnes og betegnes av mange som en meget ”lunefull” og krevende drue å dyrke.     

VinBibel · Røde druer

Cabernet Franc

Cabernet Franc har alltid stått i skyggen av sin slektning og mer respekterte Cabernet Sauvignon.

VinBibel · Røde druer

Grenache Noir

Grenache Noir kommer opprinnelig fra Spania hvor den dyrkes i Rioja, og hvor den inngår som en viktig del i blandinger med Tempranillo, der under navnet Garnacha (Garnacha Tinta).

Våre tips

VIDEO:

Sommelierens personlige favoritter

I denne episoden av 4 På Fredag intervjuer vi Heidi Iren Hansen fra Kulinarisk Akademi, som forteller om sine personlige vinfavoritter. 

Våre tips

Champagnes renomme er bygd opp av kvinner:

Churchills favoritt

Favorittchampagnen til Winston Churchill er noe av beste fra Champagne. Nå har 188 år gamle flasker sett dagens lys igjen.

Våre tips

Sommer & Vin:

Rosé i sommervarmen

Vi drikker 3 millioner liter i året, men det er når solen steker at vi virkelig faller for rosé. Her er de seks beste kjøpene for sommeren 2018.

Våre tips

Norgesmesterens fredags-tips

4 På Fredag med Simon Zimmermann

I denne episoden av 4 På Fredag gir Simon Zimmermanns, Norges beste vinkelner (2017),  sine fire vintips til helgen. 

Våre tips

Vinkjeller

16 gode råd til å bygge vinkjeller

Kjøper du god vin og ikke passer på den, kan det sammenlignes med å henge opp et flott maleri i en mørk krok. God vin fortjener en vinkjeller

Våre tips

Sommer på flaske

Disse vinene er perfekte til jordbær

Med disse vinene skjønner vi hvorfor romerne betegnet vinene som et afrodisiakum. Moscato d’Asti vinene er en klasse for seg selv på en sommerdag.

Våre tips

Boblene som frister:

Champagnegalopp i mai

Nordmenn elsker champagne. Salget av de brusende boblene har økt jevnt siden 2011. Her er fem gode kjøp, der kvalitet kontra pris er uslåelig.

Våre tips

Våre tips

Vil ha vin i verdensklasse

Bergensere produserer en million liter rødvin

I den chilenske Maipo-provinsen vandrer norskættede fjordhester rundt og gjødsler vinmarkene til familien Odfjell fra Bergen, til stor begeistring for vinelskere verden over. Akkurat nå er Odfjell-vinene svært gode kjøp.