KapitalVin

Anbefalt

Burgundslippet:

De nye polheltene

De verste frostskadene siden 1981 i Burgund er med å skaper nye «pol»-helter her i Norge.

“Syrlig” melding fra Helsedirektoratet:

Mener Vinmonopolet bryter alkoholloven

Å merke alkoholholdige produkter som “økologisk”, “nyhet” og “søt” på hyllekant kan være brudd på alkoholreklameforbudet, mener Helsedirektoratet. Vinmonopolet er ikke enig.

VinBibel · Bordeaux

Frankrike: Bordeaux

Frankrike har gjennom mange hundrede år vært verdens førende vinland, når det gjelder kvalitetsviner. Frankrike er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.   

VinBibel · Franken

Tyskland: Franken

Tysklands vinområder ligger nesten 100% konsentrert i det sydøstlige hjørne av landet ved grensen til Luxembourg og Frankrike. Vil du besøke landets vinområder er det rundt regnet to timers flytur fra Gardermoen til Frankfurt internasjonale flyplass - ankomst og avgang i terminal 1.  

VinBibel · Alsace

Frankrike: Alsace

Gjennom mange hundrede år har Frankrike vært verdens førende vinland. Landet er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.  

VinBibel · Chablis

Frankrike: Chablis

I fylket Yonne, nordvest for Côte d’Or, tett opp mot byen Auxerre ligger Chablis, faktisk nærmere Champagne enn det øvrige Burgund, som en øy for seg selv - et av Burgunds to store klassiske hvitvinsområder.  

VinBibel · Røde druer

Syrah

Den nordlige delen av Rhônedalen er dens hjemland, hvor den også er den eneste tillatte rødvinsdrue. Der gir den oss noen av Frankrikes mest berømte og kraftige viner og trives godt med mye sol og varme

VinBibel · Røde druer

Pinot Noir

Pinot Noir er en av de eldste kultiverte druesorter som finnes og betegnes av mange som en meget ”lunefull” og krevende drue å dyrke.     

VinBibel · Røde druer

Cabernet Franc

Cabernet Franc har alltid stått i skyggen av sin slektning og mer respekterte Cabernet Sauvignon.

VinBibel · Røde druer

Grenache Noir

Grenache Noir kommer opprinnelig fra Spania hvor den dyrkes i Rioja, og hvor den inngår som en viktig del i blandinger med Tempranillo, der under navnet Garnacha (Garnacha Tinta).

Våre tips

Norsk vinkelner NM 2019:

Norges beste vinkelner for fjerde gang

Det var Henrik Dahl Jahnsen, som til daglig jobber på Bølgen & Moi i Kristiansand, som gikk av med årets seier. På andreplass kom Simon Zimmermann og tredjeplassen gikk til Francesco Marzola.

Våre tips

Beste vin over og under 200 kroner:

Lyst på litt bobler...

Lyst på litt bobler? Da er løsningen naturlig perlende vin - også kjent som pét nat.

Våre tips

10 gode kjøp

Et hav av champagne

Kjøp heller fra druedyrkerne som produserer champagne under eget navn enn fra de store champagnehusene. 

Våre tips

Vin 2019

Nye vinland kommer sterkt

Det er intet å frykte i 2019 for deg som drikker kommersielle pregløse merkevarenavn. Alt blir som før. Liker du kvalitetsvin, kan du glede og grue seg litt til neste år. Økende priser er en kjent faktor, men nye vinland dukker også opp i horisonten. 

Våre tips

Oppskrifter til jul og nyttår

TV-kokkens tips: Slik blir julemiddagen perfekt

Siden julen er høytid for nordmenn,  dro vi på  julebesøk til en av Norges mest profilerte kokker, TV-kokken Charlotte Mohn Gaustad. Sånt blir det gode råd av – både til julematen og drikken til.