KapitalVin

Rioja:

En gammel venn

Viner fra ikoniske områder har en tendens til å bli dyrere. Burgund og Bordeaux har ledet an, men flere områder og land følger etter med et stadig økende prisnivå.  Slik er det ikke med Rioja i Spania. 

Anbefalt

Dom. du Coulet Cornas Brise Cailloux

90B

  • 2011
  • Frankrike, Rhône nord

Paris Cornas Granit 30

88

  • 2016
  • Frankrike, Rhône nord

Nicolas Perrin Cornas

89

  • 2015
  • Frankrike, Rhône nord
VinBibel · Bordeaux

Frankrike: Bordeaux

Frankrike har gjennom mange hundrede år vært verdens førende vinland, når det gjelder kvalitetsviner. Frankrike er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.   

VinBibel · Franken

Tyskland: Franken

Tysklands vinområder ligger nesten 100% konsentrert i det sydøstlige hjørne av landet ved grensen til Luxembourg og Frankrike. Vil du besøke landets vinområder er det rundt regnet to timers flytur fra Gardermoen til Frankfurt internasjonale flyplass - ankomst og avgang i terminal 1.  

VinBibel · Alsace

Frankrike: Alsace

Gjennom mange hundrede år har Frankrike vært verdens førende vinland. Landet er foregangsland for resten av verdens viner. Andre lands viner måles og forståes i forhold til det franske.  

VinBibel · Chablis

Frankrike: Chablis

I fylket Yonne, nordvest for Côte d’Or, tett opp mot byen Auxerre ligger Chablis, faktisk nærmere Champagne enn det øvrige Burgund, som en øy for seg selv - et av Burgunds to store klassiske hvitvinsområder.  

VinBibel · Røde druer

Syrah

Den nordlige delen av Rhônedalen er dens hjemland, hvor den også er den eneste tillatte rødvinsdrue. Der gir den oss noen av Frankrikes mest berømte og kraftige viner og trives godt med mye sol og varme

VinBibel · Røde druer

Pinot Noir

Pinot Noir er en av de eldste kultiverte druesorter som finnes og betegnes av mange som en meget ”lunefull” og krevende drue å dyrke.     

VinBibel · Røde druer

Cabernet Franc

Cabernet Franc har alltid stått i skyggen av sin slektning og mer respekterte Cabernet Sauvignon.

VinBibel · Røde druer

Grenache Noir

Grenache Noir kommer opprinnelig fra Spania hvor den dyrkes i Rioja, og hvor den inngår som en viktig del i blandinger med Tempranillo, der under navnet Garnacha (Garnacha Tinta).

Våre tips

Mulig gledesdreper fra forskningshold:

Er ikke vin helsefremmende allikevel?

Til manges glede har vitenskapelige undersøkelser i flere tiår vist at et glass vin eller to daglig er bra for helsen. Særlig rødvin. Nå er ikke det lenger så sikkert.

Våre tips

Vintipset:

Hvilken champagne vil du velge?

Er det tilfeldig hvilken champagne du kjøper? Vinmonopolet har delt kundetypene inn i segmenter. Hele sortimentet er styrt etter å gjøre alle glade.

Våre tips

Gammelt distrikt i medvind:

Renessansen i Beaujolais

Beaujolais er først og fremst et spørsmål om trender i vinverdenen. Med nye tanker og produksjonsteknikker kan de igjen konkurrere med de beste i verden.

Våre tips

# Torsdag 5.desember 2019

Ukens vintips: Perlende trender

Følg med hver torsdag kl 13:00. Viner som begeistrer vinjournalist Svein Lindin legges til grunn for ukens vintips.

Våre tips

Spansk vinlegende leder an i klimakampen:

Torres’ åpenbaring

78 år gamle Miquel A. Torres har sett tegnene lenge. De siste 20 årene har den spanske sommervarmen fått et farlig drag, og jorden han har pleid i en livstid virker utslitt.

Våre tips

Lyst å bygge vinkjeller?

Kjellerlykke

Skal du lykkes med en vinkjeller som en fremtidig investering, må du ta de riktige valgene i dag

Våre tips

Et godt kjøp

Strålende 2018 årgang fra Eva Fricke

Når vi smakte vinene til Eva Fricke for første gang i 2011 var vi imponerte. Det er vi fremdeles. Smakfulle, intense og særegne viner

Våre tips

Et godt kjøp

Ikonet i Champagne

I nærmere 500 år har Philipponnat-familien holdt til i Champagne-regionen. Deres rimeligste viner er noen av de beste på det norske markedet.