<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

– Covid-19 har vært en katalysator

Omsetningen i selskapet til Anemone Wille Våge var betydelig lavere i fjor enn året i forveien. Den anerkjente interiørdesigneren melder imidlertid om et travelt år så langt i år, og ser flere positive trender under corona.

Hotelloppdrag: Det siste året har Anemone Wille Våge blant annet jobbet med å skape “et klassisk hotellmiljø” i det nyoppussede, ærbødige Victoria Hotel i Stavanger. Foto: Henrik Moksnes
Næringsliv

Anemone Studio (tidligere Wille Interiør), som blant annet står bak stylingen av Petter Stordalens Clarion-flaggskip The Hub i hjertet av Oslo sentrum, omsatte for 22 millioner kroner i fjor. Det er en skarp nedgang fra 34 millioner i rekordåret 2018, men samtidig mer enn de foregående årene.

Samtidig satt Anemone Studio igjen med omtrent det samme som i fjor på bunnlinjen. Resultatet før skatt var på 2,8 millioner kroner, ned fra 3,1 millioner kroner i 2018.

– Vårt 2019-resultat er på linje med tidligere år. Vi har hatt en veldig fin økning i større, spennende og kreative oppdrag, og noe mindre omsetning av varer. Dette er helt i tråd med vårt ønske om å arbeide med krevende oppdragsgivere, som gjerne er interessert i unike objekter og møbler som håndlages i begrensede opplag av kunstdesignere, i vakre og bearbeidede materialer, sier Våge.

Kunst og interiør: Den kjente interiørdesigneren Anemone Wille Våge forteller at de i økende grad engasjeres for å bistå oppdragsgivere “som innser at kunst må inngå som en viktig del av rammen man vil omgi seg med, og at kunst og interiør må spille på lag”. Foto: Studio Vest

– Covid-19 har vært en katalysator

Det siste året har Anemone Wille Våge blant annet jobbet med å skape “et klassisk hotellmiljø” i det nyoppussede, ærbødige Victoria Hotel i Stavanger.

– På hvilke måter har dere blitt påvirket av coronapandemien?

– Vi engasjeres i økende grad for å bistå oppdragsgivere som innser at kunst må inngå som en viktig del av rammen man vil omgi seg med, og at kunst og interiør må spille på lag. Det er svært motiverende å få ta del i tendensen til at både interiør og hage blir stadig viktigere for nordmenn, også som ellers i Europa, sier hun.

Hun forteller at det etterspørres overflater som er mer bearbeidet og beriket av flotte naturmaterialer. Malt gips og bruk-kast-møbler er på vikende front, hvilket Våge oppfatter som positivt både for seg selv og miljøet.

– Vi tror Covid-19 har vært en katalysator til å stimulere denne utviklingen, men trenden var definitivt tydelig lenge før epidemien. Vi har også hatt et travelt år så langt i år, og vi som jobber her føler oss privilegert som får jobbe med vår største interesse.

Står for designet: Anemone Studio har stått for interiøret også i baren Salon du Nord på det nyåpnede hotellet Hotel Victoria i Stavanger. Foto: Henrik Moksnes

Anerkjent

Våge er en av landets mest anerkjente interiørdesignere, og har flere år på rad vært nominert til interiørverdenens Oscar-pris, Andrew Martins Designer of the Year Awards.

55-åringen startet karrieren på desken i et interiørmagasin. I dag er hun blant annet kjent for å ha bistått kongeparet med innredningen av Bygdø Kongsgård og deres private bolig på Slottet. Hun står også bak innredningen av luksushotellet The Thief og eksklusive restauranter som Theatercaféen, Fjord og Annen Etage.

Hotellkongen Petter Stordalen er også blant dem som flittig bruker Anemone Studios tjenester, og i 2018 fikk hun jobben med å innrede hans Clarion Hotel The Hub og pizzarestauranten Teatro Terrasse i Oslo.