Etter et støt opp til 868 snudde Hovedindeksen ned igjen og falt til 833. Etter en ny oppgang til 859 og 50-dagers glidende gjennomsnitt, snudde den ned igjen nok en gang. Det ble satt lavere topper og bunner i hovedchartet, og samtidig fortsatte den fallende trenden i RSI-chartet.
Det betyr at det kan ligge an til ny testing av den positive undertonen i RSI-chartet. Brytes den, vil det signalisere lavere stigningstakt.
Under 840-nivået kommer de to neste tekniske støttenivåene på 835- og på 820-nivået. I overkant av 820-nivået vil Hovedindeksen også møte sitt 200-dagers glidende gjennomsnitt og bunnlinjen i den stigende sekundærtrenden. Brudd ned vil åpne for at Hovedindeksen kan falle videre mot sterkere teknisk støtte på 790-nivået.
For å snu denne tendensen må RSI bryte tilbake over 50-nivået og topplinjen i den fallende trenden. I tillegg må 50-dagers glidende gjennomsnitt i hovedchartet brytes på stigende omsetning og følges opp med brudd på 860-nivået på stigende omsetning.
Opp og ned med Nel
Det ble utløst salgssignal i Nel-aksjen
da den falt under sitt 50-dagers glidende gjennomsnitt i slutten av juli. Aksjen brøt samtidig den tekniske støtten på 20,30-nivået, den tekniske støtten i underkant av 18-nivået og 50-nivået i RSI-chartet.Aksjen falt til 15 kroner før den snudde opp igjen og testet den tekniske motstanden på 17,70-nivået. Det skjedde to ganger, uten at aksjen klarte å bryte opp.
For å signalisere videre oppgang må den tekniske motstanden i underkant av 18-nivået brytes på stigende omsetning. Det må støttes av et brudd på 50-nivået og den fallende trendlinjen i RSI-chartet. Ved brudd opp kommer 50-dagers glidende gjennomsnitt, i underkant av 19 kroner, innen rekkevidde. Over det nivået kommer neste tekniske motstand på 20,3- og 22,8-nivået og all-time high.
På nedsiden er det teknisk støtte på 16- og 15-nivået. Brudd ned vil utløse salgssignal. Fall under 15-nivået kan åpne for videre fall ned mot teknisk støtte på 13,2- og kanskje 11,2-nivået.