Halvdan håver inn

Halvdan Sivertsens konsertsamarbeid med sin gode venn og artistkollega Jan Eggum bidro til både et inntekts- og resultathopp på to millioner i fjor.

Jubilant: Artisten Halvdan Sivertsen skulle i år legge ut på en storslått jubileumsturné i forbindelse med at han fyller 70 år. Turneen er i sin helhet utsatt til neste høst.  Foto: Helge Mikalsen/VG
Næringsliv

Musiker Halvdan Sivertsen gjorde det godt økonomisk i fjor. Selskapet hans Nordaførr, som han eier sammen med kona Marit Bakken og datteren Linda Bakken Bøe, spilte inn over syv millioner kroner i fjor. Det var to millioner mer enn året før. 

Resultat før skatt havnet på 4,8 millioner kroner, som også er over to millioner mer enn året i forveien. Det er den høyeste omsetningen og resultatet selskapet har hatt siden 2013. Samtidig var egenkapitalen rekordhøy på nærmere 24 millioner ved utgangen av 2019.

Jubileumsturné utsatt

– Fjoråret var et suksessår på grunn av samarbeidet med Jan Eggum. Vi hadde 100 jobber i fullsatte kulturhus rundt om i landet, sier Svein Erik Kvamsdal i Stageway, managementet til Halvdan Sivertsen.

Artisten, som er født i Tromsø, men oppvokst og bor i Bodø, har vunnet hele seks Spellemannpriser, to av dem med Gitarkameratene. Han ble også innlemmet i Rockheim Hall of Fame tidligere i år.

Dessverre ser det ikke ut som det blir gjentagelse av fjorårets suksess i 2020. Som resten av kulturverdenen har musikkbransjen blitt truffet hardt av coronapandemien.

– Året i år begynte bra med 70-årsfeiringen, men så kom corona. Etter det har vi tatt det med ro. Vi er i gang igjen til våren neste år, sier Kvamsdal.

I januar ble det nemlig avholdt en storslått festkonsert i Oslo Spektrum i forbindelse med hans 70-årsdag. Og Sivertsen skulle også legge ut på jubileumsturné i år, men den satte coronapandemien en brå stopper for i mars.

– Han skulle vært på en turné nå i forbindelse med at han er 70 år. Men den er i sin helhet flyttet til neste høst, sier Kvamsdal.

Pop på Spotify

Halvdan Sivertsen er en folkekjær artist kjent for viser som “Kjærlighetsvisa”, “Ti tusen tommeltotta”, “Sommerfuggel i vinterland”, “Venner” og “Nordaførr vårvisa”, som alle er godt befestet i norsk sangflora.

I februar 2017 slapp Sivertsen sitt siste album “Ennu ikke landa”, som da var hans første album på fem år. Siden da har han reist Norge på langs flere ganger, nå sist sammen med sin gode venn Jan Eggum.

Sivertsens kanskje mest kjente låt, “Kjærlighetsvisa”, har i skrivende stund snaut 4,9 millioner avspillinger på Spotify. Noe som også bidrar med noen kroner i kassen.

I klinsj med Rema 1000

Sivertsens mest populære låt har den siste tiden også vært i sentrum av konflikt. For i oktober havnet nemlig 70-åringen i klinsj med Rema 1000 da de brukte en omskrevet versjon av sangen “Kjærlighetsvisa” under en butikkåpning.

– Man må bare le av dette, men det er også en prinsipiell sak. Man skal ikke ta seg til rette med andres åndsverk, sa Sivertsen til Dagens Næringsliv i forbindelse med saken.

Rema 1000 skal ha unnskyldt bruken og sagt det ikke vil gjenta seg.