Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

Følg Ukens vintips i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

Det må ikke være Riesling for å smake godt

I ukens podcast trekker Svein og Jon Trygve frem en ikke-riesling fra Tyskland og en Spätburgunder fra vinprodusenten Bernhard Huber i Malterdingen i Baden. Vinmaker Julian Huber imponerer en hel verden med sine viner. Generasjonsskiftet som skjedde i 2014 hos Huber har forløst en vinmaker med store ambisjoner og evne til å lage fantastiske viner. Julian Hubers mål i årene fremover er å lage mindre rødvin og hvitvin, men heller satse på å lage enda mer konsentrert og bedre vin.

Perfekte matviner

Til prisen må det sies å være et kupp om man er glad i en virkelig god Chardonnay/ Weissburgunder som passer utmerket til grillet kongekrabbe eller sjøkreps. Bernhard Hubers Spätburgunder 2018 er perfekt følge til grillet andebryst, konkluderer Svein i episoden.

Trykk på linkene under for å se tilgjengelighet på polet og våre smaksnotater.

Vin 1. Bernhard Huber Malterdinger Weisswein 2019 kr 369,40 Vin 2: Bernhard Huber Spätburgunder 2018 kr 369,90 Foto: Svein Lindin

Spørsmål eller forespørsler?

Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no

Ukens vintips presenteres av Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar. Svein er sommelier og mangeårig vinjournalist i Kapital og Finansavisen. Jon Trygve Hegnar tok sin sommelierutdannelse i 2017 og holder på med vinutdannelsen WSET Diploma. Jon Trygve er leder for digital utvikling i Hegnar Media. Foto: Eivind Yggeseth