Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:
Følg Ukens vintips i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.
Det må ikke være Riesling for å smake godt
I ukens podcast trekker Svein og Jon Trygve frem en ikke-riesling fra Tyskland og en Spätburgunder fra vinprodusenten Bernhard Huber i Malterdingen i Baden. Vinmaker Julian Huber imponerer en hel verden med sine viner. Generasjonsskiftet som skjedde i 2014 hos Huber har forløst en vinmaker med store ambisjoner og evne til å lage fantastiske viner. Julian Hubers mål i årene fremover er å lage mindre rødvin og hvitvin, men heller satse på å lage enda mer konsentrert og bedre vin.
Perfekte matviner
Til prisen må det sies å være et kupp om man er glad i en virkelig god Chardonnay/ Weissburgunder som passer utmerket til grillet kongekrabbe eller sjøkreps. Bernhard Hubers Spätburgunder 2018 er perfekt følge til grillet andebryst, konkluderer Svein i episoden.
Trykk på linkene under for å se tilgjengelighet på polet og våre smaksnotater.
Spørsmål eller forespørsler?
Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no