+ mer
Varenr: 11444601 Andreas Shiraz 2015 Foto: Svein Lindin

Et lite vinkyss fra Sør-Afrika

Rett og slett en god drikkevin fra Sør-Afrika.  

Økende vinkvalitet, gunstige priser og produsenter som ivrer etter å gjøre landet mer kjent ut over sine grenser får Sør-Afrika til blomstre om dagen. Alt er ikke rosenrødt, men beveger man seg litt opp i pris, finner man mye godt både på hvit- og rødvinsiden. 

Sør-Afrika omtales gjerne som en del av «den nye verden» i vinverden. Det er litt misvisende da vindyrkingen har røtter tilbake til 1600-tallet da Cape Town var en proviantstasjon for Det nederlandske ostindiske kompani, som hadde en handelsrute mellom Nederland og dagens Indonesia.

Rett og slett en god drikkevin

Denne uken kom den sjarmerende vinen Andreas opp på smakebordet.  Med ekte og delikate smaker av drue og vinmark uten tydelig eikepreg og med relativt balansert alkohol og høy PH er dette vinen som bare er en god drikkevin. Verken mer eller mindre.  

Varenr: 11444601
Andreas Shiraz 2015
Middels rød farge. Ren  mørke bær, pepper og med fruktdrevet stil på duft og smak. Moderat tanninpreget, men lang god konsentrasjon og lengde med krydder i ettersmaken
Pris: 295 kr (bestilling)
Poeng: 88
Importør: Oslo Wine Company

Varenr: 11444601 Andreas Shiraz 2015 Foto: Vinmonopolet

Vin