+ mer
Vintipset: Hummer, sommer og Chablis + en utfordrer fra Baden i Tyskland Foto: Svein Lindin

To perfekte sommerviner fra Chablis

To vinperler fra Chablis og Baden imponerer på pris og kvalitet

Ukens vintips 2.juli:

 I ukens vintips har vi først plukket frem den lovende biodynamiske vinen fra Julian Brocard i Chablis. Brocard Chablis Boissonneuse 2018 viser styrken i en Chablis når kvalitet settes foran kvantitet.  Filosofien til Julian Brocard er enkel å forstå.  Han vil lage det aller beste som er mulig å få fra sine vinranker. Noe vi trygt kan fastslå med 2018 årgangen med sin konsentrasjon og syrlighet. 

Varenr: 4841001
Brocard Chablis Boissonneuse 2018
Lys gulgrønn farge. Eple, sitrus og mineraler på duft. Konsentrert fruktdrevet anslag med og balansert syrlighet. Nye gode takter fra Brocard
Passer til: Fisk, skalldyr.
Pris: 289,90 kr (bestilling)
Poeng: 89 Importør: Moestue Grape Selections

Ukens vintips: Varenr: 4841001 Brocard Chablis Boissonneuse 2018. Julien Brocard er ansvarlig for det vitikulturelle arbeidet hos Brocard og en forkjemper for biodynamisk dyrking i Chablis. Vinmarken Boissonneuse på ialt 13 hektar er lokalisert rett utenfor hovedkontorene til Brochard i Prehy.

Vintips nr 2 : 

Neste anbefaling er en vinprodusent som imponerer stort. Julian Huber har på kort tid etablert seg som en vinmaker i verdensklasse.  Han overtok etter sin far i 2014 og har på kort tid videreført den tradisjonsrike familiebedriften til nye høyder.   Tyskland er ensbetydene med Riesling i Norge, men hans Huber Malterdinger Weisswein gruser de fleste toppburgundere på smak og til hvilken pris! Et ekstraordinært godt kjøp

Varenr: 11201701
Bernhard Huber Malterdinger Weisswein 2017
Lys grønngul farge. Fatpreget, gul frukt og mineraler på duft. Rik fyldig og med en flott konsentrert ettersmak. Burgund fra Tyskland...
Passer til: Fisk, skalldyr.
Pris: 369,– kr (bestilling)
Poeng: 90 Importør: T&T Wine

Ukens vintips Varenr: 11201701 Bernhard Huber Malterdinger Weisswein 2017.

Sommerens beste måltid   

Til vinene er  gratinert hummer midt i blinken som matfølge.  Begge vinene har den fedmen og konsentrasjonen som trengs til å møte det sødmefylte gratinerte hummerkjøttet.

En sikker vinner på matbordet: Gratinert norsk hummer på Tjuvholmen Sjømagasin. Foto: Svein Lindin

Vin