Vinhas Velhas 2018 er Luís Pato beste hvitvin

Lyst på en skikkelig god hvitvin fra Portugal? 

Luis Pato Vinhas Velhas 2018 # 4910001 Foto: Svein Lindin
Vin

Ukens vintips 25.juni: 


I ukens vintips trekker vi frem portugiseren Luís Pato som har bragt Portugal frem som vinland helt siden 80 - tallet.  Ikke nødvendigvis for portvin, men for rødviner, musserende og ikke minst hvitviner.  Vinhas Velhas 2018 kommer fra distriket Beiras og er laget på druemiksen Bical 50%, Sercial 25%.  Vinen er utvilsomt en matvin som passer til hvit fisk med smørsauser som hollandaise. 

Varenr: 4910001
Luis Pato Vinhas Velhas 2018
Lys grønngul farge. Grapefrukt, sitrus og god fruktkonsentrasjon på duft og smak. Mineraler, grapefrukt i ettersmaken. Flott syrlighet løftter vinen frem som en god matvin. 
Pris: 189,90 kr (bestilling)
Poeng: 87 Importør: Signature Wines

Lange tradisjoner

Familien Pato har laget vin i Portugal helt siden 1800-tallet, men først og fremst vært druedyrkere for de store portvinshusene. Luís Pato far João Pato tappet vin fra egen vinmark så tidlig som i 1970 og var en av de første produsentene i Bairrada som tappet og solgte vin på flaske.  Luis Pato lanserte  sin egen vin i 1980 og har sin dengang  blitt en av de mest anerkjente produsentene i Bairrada og kalles gjerne kong Baga etter sin innsats for druesorten Baga.  Les mer om Luís Pato

ukens vintips
vin
luís pato
Vin