<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Undersøkes av Finanstilsynet: Kapital har vært i kontakt med personer som er kritiske til låneavtalene, og sikkerheten, selskapet opererer med. De er ikke alene om det. Selskapet er for tiden i søkelyset til både Forbrukerrådet og Finanstilsynet. Skjermdump

Skiftet navn på døra etter advarsel – har hanket inn 150 mill. i høyrisikolån

Da Forbrukerrådet advarte mot Norsk Bolig AS i 2019, skiftet selskapet navn til Aevi Eiendom. Siden har selskapet hentet inn oppimot 150 millioner kroner i høyrisikolån gjennom sin modell for lånebasert folkefinansiering. 

Kapital oppdaterer: I etterkant av denne artikkelen har Finanstilsynet vurdert Aevis virksomhet opp mot verdipapirhandellovens krav om konsesjonsplikt for å yte investeringstjenester overfor tredjepersoner på forretningsmessig basis. Finanstilsynet konkluderte i november med at selskapet ikke faller innenfor nevnte krav om konsesjonsplikt.

Administrerende direktør i Aevi Eiendom, Karianne Falch Tobiassen, har etter eget utsagn funnet nøkkelen til en svært lukrativ sparing.

Reportasjer