Til Finansavisen den 13. mai i forbindelse med lanseringen av Brekke som ny konsernsjef, kom imidlertid Telenors styreleder Svein Aaser med en ny og tredje versjon av Abdullahs exit.
Ble sparket: Stefan Kercza, tidligere sjef for Telenor i India, skal ha blitt oppsagt via epost. Foto: Eniro
– Ble ikke sparket
– Det er helt åpenbart at det har vært mange uheldige episoder i Dtac opp gjennom tidene, men den som satte i gang etterforskningen i Dtac var jo Sigve Brekke selv. Det var han som sørget for at tidligere sjef Jon Eddy Abdullah måtte gå, hevdet Aaser.
Kapital har snakket med Abdullah på telefon fra USA. Han vil i utgangspunktet ikke kommentere saken, men synes enkelte aspekter ved den er viktig å få frem. – Det som har fremkommet om meg er ikke sant. Dere ødelegger ryktet og livet mitt ved å knytte meg til disse tingene, for jeg har ikke gjort noe galt. Jeg jobbet i Telenor i 12 år og hadde et vidunderlig liv og en fantastisk karriere med virkelig gode resultater. Jeg elsket selskapet, forteller han.
– Ja, vi sponset det lokale tennis-, basketball-, fotball- og svømmelaget, men det var ikke snakk om beløp større enn cirka tusen dollar i året. Til gjengjeld fikk vi annonsering i et område som var viktig for oss. Det er ikke korrupsjon, men investering i lokalsamfunnet, sier Abdullah.
Han forteller at han har fått oversatt Finansavisens artikkel, og at han nå jobber med å finne ut av hva styreleder Svein Aaser har sagt. – Grunnen til at jeg forlot Telenor var utelukkende uenighet om selskapets strategi. Jeg mente vi burde være mer aggresive i forhold til konkurrentene, men Telenors ledelse mente noe annet. Det ligger ikke noe mer bak min fratreden.
– Men styreleder Svein Aaser fortalte nylig til Finansavisen at det var Brekke som sørget for at du måtte gå?
– Hvis noen har sagt noe annet enn at jeg gikk på grunn av uenighet om selskapets strategi, så er det usant. Det er ikke det som er sannheten. Det er helt uriktig, sier Abdullah.
Hvis noen har sagt noe annet enn at jeg gikk på grunn av uenighet om selskapets strategi, så er det usant. Jon Eddy Abdullah, gikk på dagen som Dtac-sjef
Kapital har forelagt sakens opplysninger for Telenors nyutnevnte konsernsjef Sigve Brekke. Via sin kommunikasjonssjef, Tor Odland, opplyser Brekke at dette er påstander som Telenor ikke kjenner seg igjen i. Styreleder Aaser ønsker ikke å kommentere noe ytterligere rundt Abdullah.
Det er heller ingen av de mange som har sluttet på dagen under Brekkes ledelse som Asia-sjef, som ønsker å kommentere noe på trykk. Men en av dem forteller off the record:
– Hva er fellesnevneren? Jeg synes det er interessant at folk som hadde en god karriere i Telenor og kom i kontakt med en viss person, plutselig sluttet – og siden har fått bedre karrierer andre steder.