– Ja, det var min bil. Den er lakket om, men det er den, sier den tidligere storeieren og gründeren av skandaleombruste Bygdø Allé Finanssenter til Kapital.
Det ble åpnet konkurs i selskapet, som senere skiftet navn til Aker Brygge Trading, sommeren 2020. Dette var noe Olsen ikke kom særlig godt ut av, men for å ta bilen først:
Det er snakk om det som skal være Norges eneste Lamborghini Aventador S Roadster, første gang registrert i 2018. En såkalt superbil av ypperste italienske standard. Olsen, som er bilentusiast på sin hals, kjøpte bilen i 2019 for 6,2 millioner kroner. Nå er den til salgs på Finn for 5,4 millioner kroner.
– Grunnet konkursen, og alt som skjedde etterpå, kunne jeg ikke betjene lånet, og den ble tvangssolgt i fjor. Jeg tror den da ble verdsatt til 3,9, noe som var helt latterlig. Nå virker den priset mer korrekt.
Bikinier og kildevann
Bygdø Allé Finanssenter (BAF) ble pålagt stans i virksomheten av Finanstilsynet allerede i 2019. Grunnen var manglende konsesjon til å drive investeringstjenester og investeringsvirksomhet. Stoppordren kom rett etter Kapitals avsløringer om at selskapet pushet overprisede aksjer i kildevannselskapet Nordic Life. Kort tid etter smuldret driften opp, de ansatte forsvant og Olsen, som var gründer og daglig leder, trakk seg ut.
Kapital har også omtalt hvordan BAF nærmest fungerte som et meglerhus for småsparere, uten å ha konsesjon. De solgte blant annet overprisede aksjer i mikrobryggeriet Norbrew og badetøyselskapet Porto Brazil til private investorer, blant annet ved å misbruke Jenny Skavlan som merkevare.
Ville unngå konkurs
Et rettsmøte i Oslo byfogdembete i januar 2020 ble et pussig skue for de fremmøtte. Det som da var omdøpt til Aker Brygge Trading (ABT) balanserte for andre gang på kanten av konkurs. Kreditorene krevde at hovedeier Olsen måtte møte i rettssalen på én times varsel, ellers ville de slå selskapet konkurs.
Til alles overraskelse dukket Olsen opp, og han stilte da en garanti på 1,5 millioner kroner ved å signere et personlig gjeldsbrev og et dokument som sikret kreditorene pant i boligen hans. Kreditoren som presset på var Sandnes-selskapet IRG, som hadde har et krav på 2,1 millioner kroner i ABT. I tillegg truet advokatfirmaet Schjødt med å slå selskapet konkurs, grunnet et krav på en halv million kroner for advokatbistand.
– Hvorfor stilte du egentlig en personlig garanti?
– Jeg hadde selv aksjer i blant annet Nordic Life. Både Nordic Life og ABT skylder meg penger, og de ville jeg ha tapt ved en konkurs, forteller Olsen, som mener han selv er lurt.
– Ville ikke gitt det vekk
Olsen har siden 2020 mistet både hus og bil, men han er bestemt på at han fremdeles har eierinteresser i Nordic Life.
– Jeg startet Nordic Life, og jeg ville ikke bare gitt det fra meg, sier han.
Kapital har vært i kontakt med administrerende direktør i Nordic Life, Kjetil Brødremoen Torper, og forelagt ham påstanden fra Olsen. Han svarer kort at selskapet ikke har noen kommentar til dette.
Olsen forteller at han ikke er ferdig med ABT og Nordic Life, og at han vil jobbe videre for å få det han mener tilkommer ham.