+ mer
Krug 170 Édition Svein Lindin

Krug 170 Édition for full musikk

En legendarisk utgave av Krug Édition er i butikkhyllene.

En liten perle dukket opp på utvalgte polutsalg denne uken. Krug 170 Édition er ankommet Norge. Til en pris av 2.078 kroner er det en dyr affære å bli kjent med, men lidenskap koster som kjent. Perfeksjonisme i hver utgave er drivkraften til Krug, ifølge vinmaker Julie Cavil. Hun overtok som vinmaker i 2020 etter Eric Lebel, men først etter å ha jobbet side om side med ham fra 2006.

96 poeng sier sitt

Ser man på hva man får for over to tusen kroner sammenlignet med andre topp champagner, er det utvilsomt at man får mye for pengene. 96 poeng sier sitt. (169 edition fikk 93 poeng) Vinen kan lagres i tiår fremover, om ikke lenger. Krug er en legendarisk produsent av Champagne, vinene blir utsolgt på svært kort tid, men i Norge har enkelte hamstret store kvanta. 72 flasker er ankommet Vinmonopolet Skøyen og vil ryke ut ganske umiddelbart.

195 viner blandet i ett

170 Édition er blanding av 195 forskjellige baseviner fra 12 forskjellige årganger hvor den eldste er fra 1998 og den yngste er fra 2014. I den endelige blandingen er det 51% Pinot Noir, 38% Chardonnay og 11% Meunier. Vinen har ligget i kjelleren hos Krug i syv år allerede, og må defineres som en årgangsvin. Det er tydelig at Krug har fornyet seg med den siste utgaven, et nytt design på den lilla esken har fått noter påtrykket. Nytt av året en qr-kode som er tilgjengelig til en lydopplevelse spesielt laget for å forstå kompleksiteten musikk kan ha, i likhet med en flaske Krug.

Sammenlignet med tidligere årganger av Krug Edition oppleves 170 Édition langt mer konsentrert, stilsikker og har mer kompleksitet i smak enn både Édition 167, 168 og 169 hadde ved lanseringen. Det er bare å ta av seg hatten. Krug har en unik smak hvor perfeksjonisme, kunnskap og druekvalitet er satt i et historisk smaksbilde – et bilde av den beste champagnen det var mulig å lage på høsten 2014.

Saken oppdateres

170 Édition er blanding av 195 forskjellige baseviner fra 12 forskjellige årganger hvor den eldste er fra 1998 og den yngste er fra 2014. I den endelige blandingen er det 51% Pinot Noir, 38% Chardonnay og 11% Meunier. Svein_Lindin

Vin