Dette er våre personlige Riesling-favoritter

Til tross for ar Riesling fortsatt har en tendens til å gå noe under radaren hos folk flest, er toppvinene noe av det beste polet har å by på. Her er våre personlige stalltips. 

Ukens vintips presenteres av Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar. Svein er sommelier og mangeårig vinjournalist i Kapital og Finansavisen. Jon Trygve Hegnar tok sin sommelierutdannelse i 2017 og holder på med vinutdannelsen WSET Diploma. Jon Trygve er leder for digital utvikling i Hegnar Media. Foto: Eivind Yggeseth
Vin

Folk står i ukesvis i kø på polet for å kjøpe topp Burgund , og køene er også lange for de beste vinene fra Bordeaux , Piemonte og Rhône. På polets slipp på nett er du heldig om du er blant de 1.000 første i køen når lotteriet er ferdig.

Men det finnes en annen toppvin, som er tilgjengelig på polet nærmest året rundt, i et stort utvalg av både enkeltviner og årganger. Og her er det langt fra de samme køene. Hvilken vin snakker vi om? Det er flere svar på det spørsmålet, naturligvis, men ett av svarene er Riesling

Nå er det en stund siden du kunne knipse og si “Keller”, men det finnes en rekke andre produsenter som vi ikke hadde vært overrasket over om forsvinner fra polhyllene i løpet av de neste årene. Kvaliteten er så høy (og økende), og vinene så forfriskende at flere burde ta en tur og hamstre (bare ikke si det til så altfor mange andre!). 

I ukens episode trekker Jon Trygve, i fravær av Svein (som smaker vin på kontinentet), frem noen av de rieslingene han har satt mest pris på, og hvorfor. Se vinene under og lytt til episoden om du vil høre litt i detalj hvorfor nettopp disse vinene har havnet i glasset til Jon Trygve den siste tiden. 

Schäfer-Frölich - Nahe

Rebholz Birkweiler - Phalz

Weingut Wittman - Rheinhessen

Følg Ukens vintips i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

Spørsmål eller forespørsler?

Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no