Sondre Lerche går biodynamisk

– Ønsket er å skape noe mer enn bare musikalske opplevelser.

06.05.2021
Vin

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

Følg Ukens vintips i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

I ukens episode har vi besøk av Sondre Lerche, som ved siden av artistkarrieren har prøvd seg som vinmaker. Hvordan endte han opp her, og hva slags viner er det han har laget?

Vin 1: Sondre Lerche Patos Luz y Luz 2019 (221 kr)
Vin 2: Sondre Lerche Patos Maceración (265 kr)
Vin 3: Sondre Lerche Cuvée Patos Brut Nature (189 kr)

Biodynamisk vinprodusent med på laget

Sondre Lerche har samarbeidet med Castell d’Age i Spania om å lage vinene. Castell d’Age er et catalansk vinhus bygd opp av tre generasjoner. Dagens eier Olivia Junyent driver biodynamisk og har pionerstatus i regionen, som en av de første vingårdene som først konverterte til økologisk drift på 80-tallet. I 2012 tok Olivia Junyent steget videre til biodynamisk produksjon på den 140 hektar store, nå Demeter-sertifiserte eiendommen. – Mitt ønske er å skape noe mer enn bare musikalske opplevelser, forteller Sondre Lerche i sin beskrivelse av vinene. 

Vin 1: Sondre Lerche Patos Luz y Luz 2019 (221 kr) Vin 2: Sondre Lerche Patos Maceración (265 kr) Vin 3: Sondre Lerche Cuvée Patos Brut Nature (189 kr) Foto: Svein Lindin

Spørsmål eller forespørsler?

Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no

Ukens vintips presenteres av Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar. Svein er sommelier og mangeårig vinjournalist i Kapital og Finansavisen. Jon Trygve Hegnar tok sin sommelierutdannelse i 2017 og holder på med vinutdannelsen WSET Diploma. Jon Trygve er leder for digital utvikling i Hegnar Media. Foto: Eivind Yggeseth