+ mer
Ukens vintips presenteres av Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar. Svein er sommelier og mangeårig vinjournalist i Kapital og Finansavisen. Jon Trygve Hegnar tok sin sommelierutdannelse i 2017 og holder på med vinutdannelsen WSET Diploma. Jon Trygve er leder for digital utvikling i Hegnar Media. Foto: Eivind Yggeseth

Et strålende hvitvinskjøp fra Burgund

En forsmak av det store Burgundslippet i 2021

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

Abonner på “Ukens vintips” i Apple Podcast eller Spotify og få tipset før alle andre direkte i din podcastspiller.

 En perle fra Burgund

Svein og Jon Trygve har plukket frem et godt kjøp, Hubert Lamy Saint-Aubin fra Burgund, i denne ukens podcast. Produsenten Olivier Lamys viner er en skjult perle etter vår mening. Hans Saint-Aubin 1er Cru En Remilly 2018 er tilgjengelig, fornuftig priset til kvaliteten, og en vin som først og fremst er drikkemoden nå, selv om drikkevinduet ikke avtar før om 7–10 år. 

I studio har vi besøk av Christopher Moestue og snakker om ukens vin, om det fortsatt finnes noen gode Burgund-kjøp, og ikke minst om 2018-årgangen som er rett rundt hjørnet på årets Burgundslipp.

Vin 1: Hubert Lamy Saint-Aubin 1er Cru En Remilly 2018   (se på Vinmonopolet)
Middels gulgrønn farge. Modne gule epler, mineraler og sitrus på duft og smak. Konsentrert mineralsk fruktighet med balansert syrlighet og lang ettersmak. 
Pris 668 kr
Poeng 90

Litt om ukens gjest: 

Christopher Moestue var den første vinkelneren i Norge og etablerte den første skolen for vinkelnere i 1991.  Siden midten av 80-tallet har vinområdet Burgund ligget hans hjerte nær, og han regnes som en stor kapasitet innen feltet. Etter en legendarisk tid på Bagatelle som vinkelner fra 1987 etablerte Christopher Moestue i 1996 Moestue Grape Selections med formål om å importere vin og brennevin av høy kvalitet og med tydelig geografisk signatur fra klassiske europeiske vinland. Lang historie kort: I dag er Moestue Grape Selections landets største privateide vin-, øl- og brennevinsselskap, og består av totalt åtte ulike firmaer i Norge, Sverige og Storbritannia.

Ukens vin. Hubert Lamy Saint-Aubin 1er Cru En Remilly 2018. Foto: Svein Lindin

Spørsmål eller forespørsler?

Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no

Vin