+ mer
Et godt kjøp til 200 kroner, hverken mer eller mindre. Økologisk og matvennlig. Foto: Moestue

Et godt rødvinskjøp på nyåret

Til 200 kroner er vinen et godt kjøp. Økologisk og matvennlig Dolcetto

En av mine favoritter i drueverdenen er Dolcetto. En litt “glemt” drue i et landskap som preges av Nebbiolo. Fra produsenten Vajra har jeg hentet frem en seriøs økologisk referansevin. Vajra er kjent for å lage delikate og elegante viner med karakter og finesse, uten overdreven bruk av fransk eik. Monterustico Dogliani 2019 er en allsidig og matvennlig vin med god fylde, fruktdrevet og nok syrlighet til å møte det aller meste som står på matbordet – det være seg antipasti med oster og spekemat eller italienske klassikere som pizza med kjøttboller og pasta med steinsoppsaus – og alle typer stekt, grillet eller kokt kjøtt, som for eksempel andebryst, indrefilet av lam med urtesmør, smaksrike viltgryter eller helstekt kylling med ovnsbakte rotgrønnsaker.

Vajra Monterustico Dogliani 2019
Middels blålilla farge. Røde bær, urter og kirsebær på duft og smak. Fin syrlighet og fruktdrevet stil. Balanserte tanniner i ettersmaken Passer til: Storfe, lam.
Pris: 200,– kr (basis, finnes på de fleste polutsalg)
Poeng: 88 Varenr: 6966501
Importør: Moestue Grape Selections

Ukens vin: Vajra Monterustico Dogliani 2019 Foto: Vinmonopolet

Azienda Agricola G.D. Vajra holder til i kommunen Barolo i DOCG Barolo, en kommune som ved siden av La Morra regnes for å representere den mest delikate og umiddelbart fruktige vinstilen når det gjelder barolo i DOCG Barolo. Vinmarkene hos Vajra har i lang tid vært drevet etter økologiske prinsipper i over 50 år. Aldo Vajra har på dette området vært en foregangsmann i Piemonte. Vajra bruker ikke kjemiske tilsettingsstoffer / plantevernmidler i vinmarkene sine, kun organisk gjødsel. Med slik tilnærming holdes vinmarkene i mikrobiologisk balanse samtidig som sykdommer motvirkes og avlingene holdes naturlig lave.

Vin