+ mer
Domaine des Tourelles lanserer den første boksvinen fra Libanon. Foto: Svein Lindin

Ukens vintips: Strålende kvalitet fra Libanon

3 liter med topp rødvin fra Libanon

Domaine des Tourelles lanserer den første vinen i bag-in-box fra Libanon i Norge. Selv om boksvinen ikke lanseres før 8. januar, er det verdt å merke seg vinen allerede nå. Sjelden har jeg vært mer begeistret for en boksvin. 8.000 bokser er tappet i første omgang, men de vil bli fort utsolgt.  

Domaine des Tourelles ble etablert i 1868 og er Libanons eldste vinhus som fremdeles er i drift. Vinmarkene dyrkes etter økologiske prinsipper og befinner seg 1.050 meter over havet, i Bekaa-dalen. Store temperaturforskjeller mellom dag og natt bidrar til at vinene blir både livlige og elegante samtidig som de får solid dybde og struktur. Vinmaker Faouzi Issa, som tok over etter sin far i 2008, har tidligere jobbet i kjelleren til legendariske Château Margaux i Bordeaux.

Uken vintips: Varenr: 12367906 Domaine des Tourelles Bekaa Valley Red 2019 Foto: Vinmonopolet

Vinmaker Faouzi Issa har laget vinen over samme lest som sine øvrige cuveer: innhøsting for hånd, fermentering med villgjær på gamle betongtanker og modning på betong før tapping. Vinen er fraktet i bulk og tappet nær markedet for å kunne tilby en så optimal kvalitet som mulig. Vinen er laget av 47% Cabernet Sauvignon, 26% Syrah, 14% Cinsault, 13% Carignan. 

Varenr: 12367906
Domaine des Tourelles Bekaa Valley Red 2019
Middels blålilla farge. Mørke bær, krydder og urter på duft og smak. Fyldig, smakskraftig ettersmak med lang ettersmak. Allsidig og flott vin. Dekanter gjerne før bruk.
Passer til: lam og sau.
Pris: 505 kr (bestilling fra januar 2021) Poeng: 88
Importør: Symposium Wines

Vin