+ mer
Ukens vintips: Varenr: 1966201 Roche de Bellene Saint-Romain VV 2018 Foto: Svein Lindin

Perfekt til comté og piggvar

En av de beste hvitvinene i basislisten til Vinmonopolet

Ukens vintips er en prisgunstig burgunder fra vinområdet Saint-Romain. Nicolas Potel hos Domaine de Bellene leverer en av de beste hvitvinene  i basislisten til Vinmonopolet. Perfekt til comté-ost fra Jura. Helstekt piggvar med ramsløkssmør og kantarell er en annen sikker vinner.

 Comté er en perle av en ost fra Jura i Øst-Frankrike. Comté er en fastost som er produsert av upasteurisert kumelk av kuer av rasen Montbeliarde eller Pie Rouge. Vinvalget sier seg selv mot en klassisk hvit burgundervin som Roche de Bellene Saint-Romain VV 2018: To av de viktigste faktorene i dette møtet er eleganse og kompleksitet, hvilket vi finner både i osten og vinen. Den milde saltsmaken mot vinens delikate frukt og fine syrlighet er betydningsfull for at møtet lykkes, likeså den nøtteaktige aromaen som vi finner i den modne osten.

Varenr: 1966201
Roche de Bellene Saint-Romain VV 2018
Middels gyllen farge. Fruktig aromabilde med mineraler, gult eple og sitrus på duft. Konsentrert og flott vin. Smørtoner og flott fedme i ettersmaken.
Passer til: Fisk, skalldyr, ost.
Pris: 339,90 kr (basis)  Poeng: 89
Importør: Winetailor as

Ukens vintips: Varenr: 1966201 Roche de Bellene Saint-Romain VV 2018 Foto: Svein Lindin

Vin