+ mer
Favoritt:  En av de beste kjøpene av Riesling i Norge. Til denne prisen er den et funn. Foto: Svein Lindin

Ukens vintips: Riesling i særklasse

Markus Molitor leverer i verdensklasse, selv på enkle viner.

Få andre vinmakere i Tyskland har en merittliste som Markus Molitor i Mosel. Fra en enorm rekke av viner hagler de gode anmeldelsene. En av hans enklere viner er listeført i basislisten til Vinmonopolet. Etter vår mening er vinen et av de absolutt beste kjøpene av riesling til 135 kroner. Den er svært anvendelig til asiatiske retter, sushi og sjømat med krydder. 

En av de fremste

Etter at Markus Molitor overtok familiebedriften som 20-åring på begynnelsen av 80-tallet, har Weingut Molitor gått fra å være en i mengden av vingårder i Mosel til en av de fremste fra den tyske vinregionen i dag. Markus Molitor arbeider kompromissløst i vinmarkene etter moderne biodynamiske prinsipper. Vinmarkene tilføres bare humus, aldri kunstgjødsel, og bare økologiske sprøytemidler blir brukt. Nordmenn nyter godt av at det største eksportlandet for Molitor er Norge.

Varenr: 3012101
Markus Molitor Tradition Riesling 2018
Lys gulgrønn farge. Konsentrert, gul frukt, eple og sitrus på duft og smak. Flott syrlighet og fruktdrevet ettersmak. Et svært godt kjøp til prisen. Passer til: Krydret/asiatisk/spicy, fisk, skalldyr.
Pris: 134,90 kr (basis)
Poeng: 88 Importør: Record Vinimport

Markus Molitor Foto: Svein Lindin

Vin