+ mer
Sommerlige vinperler: Egner like godt som terrassevin som til sommermat Foto: Svein Lindin

Ukens vintips: Sommerlige vinperler

Friske og fruktige sommerviner fra Minho og Veneto.

Vi har plukket frem friske og fruktige viner til ukens vintips. En rosévin og en hvitvin. Fra det flotte vinlandskapet i Minho nordvest i Portugal anbefaler vi en prisgunstig hvitvin laget på druen alvarinho. På smak og duft er alvarinhodruen aromatisk og gir matvennlige viner med en frisk syrlighet. 

Fra Veneto i Italia kommer det en liten vinperle! En smakfull biodynamisk rosévin med fruktdrevet smak og flott syrlighet. Kvinnen bak vinen er Maddalena Pasqua, og hun har vært en foregangsperson for biodynamisk tilnærming i de ellers så kommersielle vinstilene som Veneto er kjent for. Til prisen er vinen fra Musella et funn.

Begge vinene vi anbefaler hører hjemme avkjølt på terrassen en varm sommerdag.  Til mat er begge en god match til svin og kyllingretter fra grillen. Gjerne med grillede rotgrønnsaker til og litt aioli med ekstra hvitløk. Da er sommerkvelden reddet.

Varenr: 5223301
Musella Rosé del Drago 2019
Lys lakserosa farge. Urter, røde bær og sitrus på smak og duft. Fyldig fruktdrevet smak med flott friskhet og lang ettersmak. Dekanter gjerne vinen før servering.
Pris: 184,90 kr (bestilling) Poeng: 88
Importør: AMKA

Ukens vintips fra Veneto:  5223301 Musella Rosé del Drago 2019

Varenr: 10760801 
Mosaic Alvarinho 2019
Lys gulgrønn farge. Aromatisk, grønt eple, sitrus og urter. Smakfull, men enkel vin med god syrlighet og fruktdrevet utgang
Pris: 159,90 kr (bestilling) Poeng: 87 
Importør: Symposium Wines

Ukens vintips fra Portugal: 10760801 Mosaic Alvarinho 2019

Vin