Ukens vintips:

En sjarmerende italiener

Svein Vinofil Lindin arbeider som vinjournalist i Hegnar Media med vinstoff til Finansavisen og Kapital som arbeidsfelt. I redaksjonen til Kapital er det innredet et eget smakerom hvor vin smakes og vurderes gjennom hele året, sent og tidlig. I tillegg smakes det vin på pressesmakinger hos Vinmonopolet, vinimportører og messer i inn- og utland. Foto: Ivan Kverme
Vin


Ukens vintips 18 juni:  En sjarmerende italiener


I ukens vintips trekker vi frem en liten skatt. Palazzo della Torre er en enkeltvinmark som omkranser Allegrinis Villa della Torre i Fumane di Valpolicella. Noen av vinrankene er plantet så tidlig som i 1962 og er et prestisjeprosjekt fra Allegrini. Allegrini betegnes som en av de kvalitetsbevisste vinprodusentene i Veneto. Vinen er ypperlig til sommerens grillretter av entrecotè

Allegrini Palazzo della Torre er produsert på «double fermentation»-metoden, som gir en ripasso-lignende stil, men er mindre sødmefull enn en tradisjonell ripasso. Foto: .

Varenr: 5506401
Allegrini Palazzo della Torre 2016
Middels blålilla farge. Mørke bær og ren rød frukt på duft og smak.på duft. Konsentrert saftig anslag med plomme og krydder. Lang ettersmak
Pris: 239,90 kr (bestilling) Poeng: 88 Importør:Multibev

Smakerommet: Hvem smaker, og hvordan bedømmes vinene

Svein Vinofil Lindin arbeider som vinjournalist i Hegnar Media med vinstoff til Finansavisen og Kapital som arbeidsfelt. I redaksjonen til Kapital er det innredet et eget smakerom hvor vin smakes og vurderes gjennom hele året, sent og tidlig. I tillegg smakes det vin på pressesmakinger hos Vinmonopolet, vinimportører og messer i inn- og utland.

Svein er utdannet vinkelner og har sin bakgrunn fra topprestauranter i Norge. Siden 1997 har han holdt vinkurs og foredrag for næringslivet og private gjennom nettstedet vinforedrag.no. Svein smaker og reiser kontinuerlig for å holde seg oppdatert i den vinøse verden.

Vurdering av vin gjøres slik:
Vinen bedømmes med poeng. Poengsummene er rent kvalitative, uavhengig av pris og basert på et Robert Parker-system hvor alle viner starter med en utgangsverdi på 50 poeng og verdsettes etter følgende poengfordeling: Utseende: 0–5 poeng. Duft: 0–15 poeng. Smak: 0–20 poeng. Totalvurdering: 0–10 poeng. Følg også Svein Lindins vindekning på Kapitalvin.no.

Ukens vintips 11 juni: Vin til sjømat


Hvilke hvilke viner som passer til sjømat? Fra vårt digitale vinkurs i juni plukket vi frem fire viner som ble testet i kombinasjon med sjømat, med fokus på østers, sjøkreps og blåskjell.

Konklusjonen etter smakingen var: 
Matua Lands and Legends Marlborough Sauvignon Blanc 2019 
Ypperlig til enkle retter av med reker og blåskjellsuppe med vegetale krydder

Dreissigacker Riesling Trocken 2019

Til krabbe og blåskjell med chilismak  er denne fantastisk god

La Chablisienne Chablis Cuvée La Sereine 2016 
Til østers naturell er denne midt i blinken. kobler du den sammen med gratinert sjøkreps, kongekrabbe og hummer forsetter du smaksfesten det er.

Deux Roches Plants du Carre Mâcon-Villages 2018
Lik Chablis, men med mer fatpreg og mindre konsentrasjon. Fremdeles en vinner til varmebehandlet sjøkreps. En rimelig og smakfull burgunder 


Ukens vintips 4 juni · Leitz imponerer med sin rosévin


Johannes Leitz fra Rheingau leverer år etter år svært gode lettdrikkelige roséviner laget av Pinot Noir. Hans fruktdrevne rosévin med 2019 årgangen er intet unntak. Med sin balanserte syrlighet og lange ettersmak passer vinen ypperlig til enkle sommerretter av kylling. Server gjerne i store glass.

Varenr: 9120201
Leitz Rheingau Pinot Noir Rose 2019
Lys lakserosa farge. Fruktdrevet. Røde bær, floral og sitrus på duft og smak. Fin fruktighet med lang ettersmak av syrlig karakter.
Passer til: Fisk, skalldyr. Pris:  150,– kr (basis) Poeng: 87 Importør: Moestue Grape Selections

Vintips
vin
ukens vintips
Vin