I ti år delte Innovasjon Norge ut gründerprisen for kvinner. Alle selskapene lever i en eller annen form fortsatt videre i dag, men der noen har gjort stor økonomisk suksess, ble andre en økonomisk katastrofe.
Døren inn til hotellet er lukket og stengt. Resepsjonen er tom. Selvbetjening er en voksende trend internasjonalt, og det finnes også noen norske hoteller der gjestene må sjekke inn helt på egen hånd.
Stine Lise Hattestad Bratsberg tok et kortreist OL-gull da hun vant kulekjøring på Lillehammer i 1994. I dag jobber hun hver eneste dag med bærekraft – og falt fullstendig for løssnøen i Strandafjellet.
Nylig mottok gründer Brian Tsuyoshi Takeda nok en pris for selskapet Urchinomics, som ikke bare forvandler tomme kråkeboller til ettertraktet gourmetmat, men samtidig rengjør havbunnen langs norskekysten.
– Det går mot nok et rekordår for oss, sier Mikael Forselius, direktør for Britannia Hotell. I likhet med store norske hotellkjeder merker også dagligvarekongen Odd Reitans stolthet i Trondheim den positive postcovid-effekten, med lengre bookinglister enn på lenge.