<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Dagbladet melder selv at avisen tjente 100 millioner kroner i fjor. Det er bra. Noen vinner og noen taper. I Dagbladet skal det visstnok være noe som kaller seg Dagbladet Børsen, men vi kan ikke erindre å ha sett noe børsstoff fra Oslo Børs eller andre børser der. Det er ikke så bra. Dagbladet Børsen fremstår som en illusjon.

Men denne publikasjonen, seksjonen, sidene eller noe lignende, som vi ikke visste eksisterte, kunne forleden fortelle at “i den ferskeste utgaven av finansmagasinet Kapital er det publisert en omfattende kåring over Norges beste analytikere. Magasinet har i den anledning fylt forsiden med et bilde som nå får flere til å sperre opp øynene”.

Og Dagbladet har hentet frem Isabelle Ringnes, som stadig fremstiller seg som en likestillingsforkjemper, og hun sier “det er synd at ikke flere kvinner representeres i en kåring som dette”.

Don’t shoot the messenger! sier vi.

Dette budskapet ble lansert allerede i år 442 før Kristus av den antikke greske tragedieforfatteren Sofokles, i sammenheng med fortellingen om kong Ødipus, og nå er det budbringeren Kapital som skytes.

Hverken dette Børsen eller Isabelle Ringnes har klart å få med seg at fotoet, med alle mennene, er Norges beste analytikere, kåret av landets største institusjonelle og private investorer. Meglerhusene nominerte sine meglere og analytikere, og brukerne av tjenestene valgte (Kap. 3/22 side 116).

De beste vant. På de 42 pallplassene i de 14 ulike kategoriene var det bare én kvinne, og blant Norges 25 beste aksjeanalytikere var det ingen kvinner.

Ringnes mener det er synd at ikke flere kvinner “representeres”, men her er det altså konkurranse hvor de beste vinner. Det kan faktisk ha betydning for lønn, posisjoner og karriere.

Så er også vi, som alle andre, opptatt av at det bør bli flere kvinner i finansbransjen.

Det skriver vi om, og maser om, stadig vekk. Vi kårer landets mektigste kvinner, og vi nominerer og omtaler de beste og mektigste kvinnene innen finans.

Men vi manipulerer ikke en viktig bransjekåring for å få kvinner inn på forsiden når de ikke når opp resultatmessig. Fotoet er godt, det. Det viser realitetene i denne bransjen.

Da er det godt å høre hva DNBs Kjersti Haugland sier om kvinneandelen: “Min personlige opplevelse er også at kvinner får akkurat samme muligheter som menn, og kanskje enda større muligheter, nettopp fordi kjønnsfordelingen er så skjev.”