Prishopp på Frogner

Prisen på en eksklusiv leilighet på Gimletoppen i Oslo ble dumpet med nesten 10 millioner kroner uten at det resulterte i salg. Nå er prisen justert opp med 2,5 millioner.

Verdistigning: – Det stemmer at boligen har vært priset annerledes tidligere av andre meglere. Den prisen vi har gått ut med nå er det jeg anser som markedspris, sier eiendomsmegler Caroline Ringså Ask hos Proaktiv Briskeby. Foto: Proaktiv
Eiendom

En 283 kvadratmeter stor leilighet i Thomas Heftyes gate 34 på Gimletoppen i Oslo ble første gang forsøkt solgt allerede i januar 2018. Den gang var prisantydning 42 millioner kroner. Siden ble prisen satt ned i to omganger: Først til 38,5 millioner og deretter 32,5 millioner kroner. Deretter ble leiligheten tatt av markedet, før annonsen nylig ble relansert. Denne gang med et prishopp. Den nye prisantydningen er 35 millioner kroner.

– Det stemmer at boligen har vært priset annerledes tidligere av andre meglere. Den prisen vi har gått ut med nå er det jeg anser som markedspris, sier eiendomsmegler Caroline Ringså Ask hos Proaktiv Briskeby.

Helt annet marked

Selger er Norwegian Ground, som eies av Rune Arnhoff og hans to sønner Andreas og Christian Arnhoff, samt Ole Saxegard Andreassen. Boligutviklingsselskapet kjøpte leiligheten i 2015.  Etter det Kapital kjenner til ble leiligheten lagt ut for salg i mai 2015 med prisantydning på 18,9 millioner kroner og skal ha blitt solgt for rett i overkant av denne summen. Norwegian Ground ønsker kun å kommentere salget gjennom megler, og vil ikke å si hvor mye som har blitt brukt på oppussing annet enn at leiligheten skal ha blitt vesentlig oppgradert. En verdistigning på 16 millioner kroner på fem år er likevel å anse som høy.

– Hva forsvarer et slikt prishopp?

– Pris og verdi er et spørsmål om øyet som ser. Det noen syns at er for mye er helt ok for andre. Det vi vet er at en byvilla på denne størrelsen med alt på et plan er sjeldent. Leiligheten har fantastisk beliggenhet i et av byens beste områder og eiendommen er helt ekstrem i kvalitetene. I tillegg er det slik at alle rasjonelle indikatorer støtter prisen vi ber om prisveksten for perioden har vært på 36 prosent. Det er også, etter hva jeg kan vurdere, brukt et tosifret millionbeløp på oppussing. Bare oppussingskostnadene tillagt verdien gir en verdi på over 35 millioner kroner. Skal den tilføres samme prisvekst som leiligheter i samme område i samme periode så burde kanskje leiligheten vært priset på det nivået den var for to år siden. Det synes i det minste å være grunnlag for det, sier Ringså Ask.

– Eiendommen har vært forsøkt solgt tidligere med lavere prisantydning uten hell. Hva gjør at du skal få solgt den til en høyere pris nå?

– Det er et helt annet marked i dag.

– Så markedet for luksusboliger er bedre i dag enn for et år siden?

– Ja, det vil jeg si.

Høy standard: Leiligheten som er for salg på Gimle i Oslo ble totaloppusset i 2017 og 2018 og er b.la. utstyrt med vinkjeller, sauna, egen praktikantdel samt komplett, integrert anlegg fra Bang & Olufsen. Foto: Proaktiv

Fasjonabelt

Leiligheten er fra 1898 og ligger i et av Oslos desidert dyreste boligstrøk: fasjonable Gimle på sørsiden av Bygdøy allé. I salgsprospektet fremkommer det at boligen, som er 283 kvadratmeter stor, ble totaloppusset i 2017 og 2018 i samarbeid med interiørarkitekter hos Slettvold Prosjekt og Expo Nova. Sameiet pusset opp fasaden i 2008, det er nylig installert en ny heis, og taket i gården er også renovert. Boligen ligger i en høy 1. etasje, og rommer blant annet vinkjeller, tre soverom og tre bad, sauna, walk-in-closet og egen praktikantdel. I tillegg er leiligheten utstyrt med varme i alle gulv, natursten på alle bad, Vola-dusjer, benkeplater i marmor, samt komplett, integrert anlegg fra Bang & Olufsen, høyttalere i himlinger og integrerte subwoofere. For å nevne noe.

– Det er en vanvittig flott eiendom. Det er sjelden man kan kjøpe en leilighet i villa-størrelse, trappefritt og med alt på et plan. En byvilla i kanskje Oslos beste område. Jeg er ganske trygg på at den blir solgt, sier en optimistisk Ringså Ask.

Reportasjer
Eiendom