Versace på garasjesalg

Toro-arving Bjarne Rieber holdt i helgen stor basar i Bergen. Blant godbitene var sitteputer fra Wimbledon, konkylier fra Mauritius og servise fra Versace.

Veldedig basar: Bjarne og Yvonne Rieber holdt i helgen garasjesalg i Bergen. Inntektene på 24.000 kroner går til ekteparets stiftelse, som i hovedsak deler ut penger til barn og unge. Foto: Terje B. Nilsen/Fanaposten
Eiendom

Millionær-garasjesalg er ikke som andre garasjesalg. Nylig ble det kjent at Toro-arving Bjarne Riber og hans kone Yvonne selger Bergens dyreste eiendom, “The Rieber Garden”. Som en del av flytteprosessen holdt ekteparet i helgen stor basar. Ifølge Fanaposten, som først omtalte saken, fant happeningen sted på Lagunen storsenter i Bergen. Her kunne kundene sikre seg mellom 200 og 300 unike gjenstander fra en tidsperiode på 50 år.

– Vi har alt for mange ting. Når vi nå flytter må vi kvitte oss med noe. Da passet det fint med et garasjesalg, sier Yvonne Rieber til Kapital.

Skatter og krimskrams

Blant de mange skattene, samlerobjektene og annet krimskrams som ble solgt fantes både sitteputer fra Wimbledon, konkylier fra Mauritius og servise fra Versaces Medusa-kolleksjon. I tillegg til seilskip laget av dyrehorn, diverse bøker og flotte klokker. Det meste fikk bein å gå på, ifølge Yvonne Rieber.

– Det ble en suksess. Det vil jeg si. En dame kjøpte tre klokker. Og det dyreste vi solgte var en Versace-vase til 3.000 kroner. Det meste ble solgt, men noe ble vi også sittende igjen med, forteller hun.

Basaren trakk mye folk, og sluttsummen beløp seg til 24.000 kroner. Pengene går uavkortet til Yvonne og Bjarne Riebers Allmennyttige Stiftelse, som i hovedsak deler ut penger til barn og unge. Stiftelsen har en egenkapital på drøye 20 millioner kroner.

– Inntektene går til en god sak. Vi ønsker å hjelpe barn og unge i etableringsfasen som trenger midler til å studere eller bo. Alle kan søke. I tillegg støtter vi lokale idrettslag og foreninger, forteller Yvonne Rieber.

Unik eiendom

Riebers eiendom på Hordnes i Bergen ble første gang forsøkt solgt i 2018. Uten hell. I fjor ble den lagt ut på nytt med en prisantydning på 60 millioner kroner. Ekteparet fikk da et bud på 61 millioner kroner, men avslo fordi kjøperen hadde planer for tomten som Bjarne Rieber ikke likte. Nå er palasset annonsert enda en gang til ønsket pris på 50 millioner kroner.

Eiendommen er på hele 67 mål, og rommer blant annet et stort hovedhus, en separat enebolig, drivhus, flere skulpturer, strandlinje, molo, saltvannsbasseng, to båthus og vinkjeller.

Bakgrunnen for salget skal ifølge Fanaposten være at forretningsmannen og hans kone ønsker et enklere liv i sin andre bolig på Kalfaret. I tillegg eier ekteparet en leilighet i London.

– Det har vært noen interessenter, men huset er ikke solgt enda, sier Yvonne Rieber.