Jordan vet hvordan

– En rundreise i Jordan på en uke gav en følelse av å reise til sivilisasjonens vugge, sier Salman Saeed, avtroppende direktør for ekspansjon og eiendom i WeWork Norden.

Salman Saeed Foto: Privat
Forretningsfolk på farten

Favorittflyselskap

SAS på kortere flyturer. De er punktlige, det er aldri problemer med håndbagasjen, og de leverer god service til sine beste kunder. Jeg har hatt over 200 reisedøgn i året. Da er det ekstra viktig at flyselskapet leverer. På lange reiser er Singapore Airlines favoritten. Servicen og fleksibiliteten er enorm. Man kan forhåndsbestille alle måltidene hos prisvinnende kokker. Qatar Airlines er også utrolig bra. På businessklasse kan man få en egen suite, hvor man kan lukke døren.

Salman Saeed i Petra. Foto: Privat

Reiseantrekk

Som regel casual. Har med joggebukse i sekken på lange reiser.

Pakkestrategi

Pakker som regel kun det jeg trenger. Går mye i T-skjorte og shorts i varmere strøk.

Beste hotell

Burj Al Arab i Dubai, Six Senses på Maldivene, Four Seasons i Amman og The Conservatorium i Amsterdam. Er ellers veldig glad i å bo på Soho House rundt om i verden.

Salman Saeed i Dødehavet. Foto: Privat

Tips-tips

Ganske generøs, i hvert fall når jeg sammenligner med venner. Er tydelig på at tips brukes for det det er ment til, og tipser aldri hvis servicen er dårlig.

Beste praktiske reisetips

Ta bare med det du faktisk må ha med. Reis med verdisakene på deg. Oppbevaring av verdigjenstander i utlandet på hoteller er av varierende kvalitet.

Uunnværlig gadget

Har jeg mobilen, lommeboken og snusen i lommen, og klokke på håndleddet, ja, da er jeg klar for alt.

Shopping-favoritt

Dubai, London, New York og Singapore. Ho Chi Minh har også overrasket på shoppingsiden.

Gode spisesteder

Jeg kunne skrevet flere bøker om dette. Nylige kulinariske opplevelser inkluderer følgende: Chiltern Firehouse, MNKY HSE, Sexy Fish, Annabel’s (for stemningen), Sushi Samba, Dishoom (beste indiske streetfooden jeg noen gang har spist!) i London. Buddakan, Cote NYC og Nobu i New York. Mera Putih på Bali, Henshin i Jakarta, og Koma i Singapore.

Sterkeste reiseminne

En rundreise i Jordan gav en følelse av å reise til sivilisasjonens vugge. På en uke opplevde jeg Amman, kjent som “the white city”, Svartehavet, verdens laveste punkt, Petra-ruinene, Akababukten og Wadi-ørkenen; stedet hvor Lawrence of Arabia la ned sine endelige planer for hvordan Den arabiske halvøy skulle erobres fra Det osmanske riket i første verdenskrig.

Reise
Forretningsfolk på farten