Camilla Krogh (43), påtroppende adm. dir. i Ferd Eiendom

På byggeplass: Camilla Krogh på befaring på utviklingsområdet Ulven, der hun i dag er daglig leder. I høst går hun til Ferd Eiendom. Foto: OBOS
Ledelse

En av mine viktigste verdier er samarbeid, noe jeg gjennom min karriere har erfart er en helt avgjørende suksessfaktor. Lagspill har vært sentralt for meg siden barndommen.

Jeg brukte mye tid på skole og trening da jeg gikk på videregående. Jeg spilte håndball og løp mye for å få utholdenhet. Det var håndballen som ga meg sansen for lagspill. Jeg har alltid likt å lykkes sammen med andre. (Det er mye mer tilfredsstillende enn å få til ting alene.)

Våg å bryt opp

Studietiden i Trondheim ble en fin arena for mange nye vennskap og gode relasjoner som jeg har tatt med meg videre inn i arbeidslivet og privat. Håndballen ble lagt på hylla, og det ble tid til utforsking av nye idretter som dykking, klatring og telemarkskjøring, men alltid sammen med andre.

Et godt råd jeg fikk for noen år tilbake, som har fått stor betydning for meg, var å tørre å bryte opp for å kunne utvikle meg videre. Å ta et nytt veivalg i karrieren har vært klokt for min egen del. Noen ganger kan man bli litt blind på egne vegne, og da er det ekstra viktig med gode sparringpartnere man har tillit til og som kan få deg til å bedre forstå ditt eget beste.

Droppet “kvinneoppgaver”

Et annet godt råd fikk jeg fra en tidligere kollega da jeg startet ute på byggeplass. “Du som er kvinne i denne bransjen, bør ikke ta med kake på jobb og ta de typiske kvinneoppgavene på byggeplassen. Da blir du lett ‘kakedama’, og veien til en lederstilling kan bli både lenger og vanskeligere.” Dette kan virke som et nokså banalt råd, men det har mye klokskap i seg. Jeg tok det med meg på ferden videre og har hatt lederstillinger i mange år. 

Mitt møte med min første leder i Skanska ble viktig for meg. Han var fremtidsrettet, dyktig og utrolig morsom å jobbe sammen med. Han satte tidlig tydelige mål og handlingsplaner for hvordan jeg skulle nå mine mål. Et av våre første mål var at jeg skulle bli Skanska Norges første kvinnelige prosjektleder, og det ble jeg, mye takket være ham! 

Livslærdommer

Stol på deg selv og grip de store mulighetene du får, men du må samtidig tørre å være selektiv. Jeg har siden starten som ung, nyutdannet ingeniør fått en rekke spennende og krevende muligheter. Erfaringen har vært at når noen vurderer deg som god nok, er det et viktig og tydelig signal om at du bør hoppe i det! Ikke bruk energi på å komplisere det mer.

Erfaringen har vært at når noen vurderer deg som god nok, er det et viktig og tydelig signal om at du bør hoppe i det! Ikke bruk energi på å komplisere det mer.

Det er viktig å behandle alle med respekt, uavhengig av bakgrunn og posisjon. Da vil du få det beste ut av de du jobber med. Det er viktig at alle føler seg verdsatt og sett, da får man til godt lagspill i jobblivet også.

CV:

Arbeidserfaring:

2020–

Adm.dir. i Ferd Eiendom

2018–2020

OBOS Eiendom, utleid daglig leder

2011–2018

Skanska Norge, prosjektsjef, regions- og konserndirektør

2010–2011

Undervisningsbygg, prosjektleder

2007–2010

Skanska Residential Development, prosjektleder

2000–2007

Skanska Norge, formann, prosjekt- og anleggsleder

Utdannelse:

2010–2012

NHH, MBA i økonomisk styring og ledelse

1996–2000

NTNU, Sivilingeniør

1993–1996: 

Askim vgs.

Hvordan kom jeg hit?
Karriere
Ledelse