Cecilie Ellila Weltz (31)

finansdirektør Otovo

Valgte solgründere: Etter å ha hatt ulike roller i finans ble Cecilie Ellila Weltz nysgjerrig på det operative livet. Nylig rykket hun opp til finansdirektør i Otovo. Foto: Privat
Jobb

Som 12-åring erklærte jeg at jeg skulle bli popstjerne og insisterte på å være skoleavslutningens faste innslag. Fritiden gikk med til musikaloppsetninger og sangtimer, og på videregående dedikerte jeg mye tid til skolerevyen.

UKEN-revyen på NHH var faktisk grunnen til at jeg valgte økonomi – og så var det jo greit å ha en solid utdannelse i bakhånd. NHH var utrolig gøy og faglig utfordrende. Jeg tok en master i finans, og det som tidligere hadde vært plan B, ble nå plan A. Målet ble en jobb innen M&A, og våren 2014 startet jeg på corporate finance i Swedbank.

Kastet ut på dypt vann

Jeg jobbet i Swedbank i tre år, både med M&A og oppkjøpslån til private equity. Møtet med sistnevnte miljø gjorde meg nysgjerrig på rollen som aktiv eier. I februar 2017 ble jeg en del av investeringsteamet i Verdane, en private equity-aktør som investerer i teknologidrevet vekst. I Verdane fikk jeg mye ansvar tidlig. Jeg satt i styret i to porteføljeselskaper og reiste blant annet alene til Shanghai for å forhandle aksjonæravtalen for det ene selskapet. Jeg ble kastet ut på dypt vann og måtte lære meg å svømme raskt – det vokste jeg mye på.

Etter å ha jobbet som rådgiver på egenkapitalsiden, som långiver og så investor og aktiv eier, ble jeg nysgjerrig på det operative livet. Jeg hadde sett hvordan kapital i stadig større grad søkte grønne og bærekraftige selskaper og verdien av en sterk og ambisiøs ledergruppe. I solcelleselskapet Otovo fant jeg den perfekte kombinasjonen av grønn, teknologidrevet vekst og flinke folk, og jeg er stolt over å nå få være del av lederteamet.

Otovo-gründer Andreas Thorsheim har gitt meg det beste rådet jeg har fått til nå: “Ikke vær så ydmyk, kjør på!”

Livslærdommer

Ha det gøy! Jobb og karriere må la seg kombinere med andre interesser. Og om det ikke gjør det, så er man på feil sted. Noe av det jeg husker aller best fra tiden i Swedbank var opptredenen med bankens eget band på julebordet. Pål Ringholm overtalte meg til å synge AC/DCs “Highway to Hell” så han kunne spille gitarsoloen. Hvilket han for øvrig gjorde på mesterlig vis.

Arbeidserfaring:

2020–

Otovo, VP Finance/ CFO

2020–

EDEA (European Distributed Energy Assets Holding AS), General Manager

2017–2020

Verdane, Investment Professional

2014–2017

Swedbank, Corporate Finance/ Structured Finance

Utdannelse:

2011–2013

NHH, Bergen, master i finans

2008–2011

NHH, Bergen Bachleor

2005–2008

Ullern v.g.s