Bunnen for Røkkes “grønne paraply”

Aker Horizons kan ha utviklet en fallende trend. Det kan bety at aksjen ikke har nådd bunnen ennå.

Aker Horizons: Aksjen er oversolgt, noe som signaliserer at det kan komme en rekyl opp mot taket i den fallende trenden. Foto: Tradingview
Teknisk analyse

Aker Horizons    har så langt vært noe helt annet enn en solskinnshistorie. Det begynte bra, men i skrivende stund har aksjen falt over 50 prosent fra toppen, intradag den 1. februar i år, da aksjen ble tatt opp til notering på Euronext Growth. Aksjen spratt da opp til 55 kroner før den sluttet på 42 kroner. Siden høyeste sluttkurs, på 48,50 kroner den 16. februar, er nedgangen på 44 prosent. 

Aksjen utviklet en fallende trend gjennom februar og deler av mars, før den snudde opp og var i ferd med å utvikle en stigende trend. Det var også muligheter for en omvendt hode/skulder-formasjon. Etter å ha testet halslinjen på 33-nivået i midten av april snudde imidlertid aksjen ned igjen. Den falt også gjennom bunnen i den stigende sekundærtrenden og den tekniske støtten på 31-nivået. Det signaliserte at aksjen kunne falle videre til 27,50 kroner. Men den falt også gjennom det nivået og ned i et ukjent teknisk område.

Hvor er bunnen?

Det er en fallende trendlinje i RSI-chartet som indikerer at aksjen kan falle videre. Det kan være rom for videre nedgang mot 20 kroner, og det som ser ut til å være bunnen i den fallende trenden på kort sikt. Det er imidlertid for tidlig å si om det i så fall er bunnen. Så lenge den fallende trenden fortsetter, tilsier det også at det kan bli satt lavere bunner. 

RSI indikerer nå imidlertid at aksjen er oversolgt, noe som også var tilfellet i midten av mars, men for å snu aksjen opp igjen må både den fallende trendlinjen og 50-nivået i RSI-chartet brytes. I tillegg må aksjen bryte tilbake gjennom den tekniske motstanden i området 27,5–28,0 kroner i hovedchartet. 

Viktige nivåer

For å signalisere videre oppgang må topplinjen i den fallende trenden, den tekniske motstanden på 31-nivået og 50-dagers glidende gjennomsnitt brytes på stigende omsetning. Da vil i så fall også den tekniske motstanden på 34,5–35,0-nivået komme innen rekkevidde. 

For å signalisere at bunnen er passert må også aksjen bryte gjennom den tekniske motstanden på 34,5–35,0-nivået på stigende omsetning. Over de nivåene kommer i så fall 42, 44 og 48 kroner innen rekkevidde igjen.

Toppen: Hovedindeksen på Oslo Børs ligger midt i den stigende trenden, men fortsetter å stange i taket i den lange, stigende hovedtrenden. Foto: Tradingview