Kjøpssignal i Golden Ocean

Hovedindeksen på Oslo Børs tester den tekniske motstanden på tidligere all-time high, mens Golden Ocean-aksjen har gitt flere kjøpssignal.

REKORD: Hovedindeksen på Oslo Børs tester den tekniske motstanden på tidligere all-time high.  Foto: Tradingview
Teknisk analyse

Det ble ikke ny all-time high på direkten, slik det kunne se ut da Hovedindeksen på Oslo Børs for to uker siden sluttet marginalt under all-time på 946,63 fra 17. januar i år (intradag høy er 949,01 fra 20. januar). 

Vi trodde på ny all-time high, men at rekorden kunne bli utsatt ettersom RSI hadde stanget opp i et overkjøpt område og varslet korreksjon.

Det tekniske bildet har ikke endret seg nevneverdig, og det er minst like sannsynlig med ny rekord på Oslo Børs nå som for to uker siden. Den kan fremdeles komme før jul, og det er fremdeles rom for videre oppgang mot 1.000, men trolig ikke før nyttår.

Den langsiktige positive undertonen signaliserer fremdeles at det kan være mer å gå på, og at eventuelle korreksjoner kan bli forbigående. Over 946-nivået er det rom for oppgang mot 965 til 970. Det er litt teknisk støtte ned mot 924 og 900, og solid teknisk støtte ned mot 878.

Kjøpssignal i Golden Ocean

Etter to kraftige nedturer de siste par årene kan det se ut til at Golden Ocean-aksjen har snudd opp igjen fra tre bunner under 28 kroner i mars og mai, og har utløst en serie med kjøpssignaler.

I løpet av 2020 er to fallende trendlinjer blitt brutt, og det etablert en positiv undertone. Det støtter fortsatt oppgang, og gitt at den positive undertonen fortsetter, kan korreksjoner bli forbigående.

Aksjen har brutt 50- og 200-dagers glidende gjennomsnitt i området 34 til 36 kroner, og teknisk motstand på 34-, 36- og 38-nivået. I tillegg har 50-dagerssnittet brutt over 200-dagerssnittet og etablert et såkalt gyllent kryss.

Det er etablert en stigende trend som gir rom for oppgang mot 49 kroner på tre måneders sikt, noe som også vil være potensialet ved brudd på 39,5-nivået. Det er litt teknisk motstand på 40-nivået, men over 39,5-nivået åpner det for videre oppgang mot 43,5-nivået. 

Over 43,50 er det teknisk motstand opp mot 49-nivået. Det er teknisk støtte på 38- og 36-nivået, og ned mot de glidende snittene. Skulle disse ryke, er det også rom for fall tilbake mot bunnen i trenden.

KJØPSSIGNAL: Golden Ocean-aksjen har brutt flere tekniske motstandsnivåer, og nå ser den ut til å bryte enda et. Foto: Tradingview