Kjøp på korreksjon i sjømat?

Sjømatindeksen og mange oppdrettsaksjer steg kraftig i starten av november. Nå kan det være duket for en korreksjon og nye kjøpsmuligheter.

SJØMAT: Etter en kraftig korreksjon i oktober ble oppgangen i begynnelsen av november vel så sterk. Nå kan det være duket for en ny, men kanskje litt mindre korreksjon. Foto: Tradingview
Teknisk analyse

Fra midten av oktober til slutten av oktober falt sjømatindeksen OBSFX på Oslo Børs 15 prosent. Fra bunnen i slutten av oktober steg den nesten 20 prosent og utløste en rekke kjøpssignaler. Den brøt også de glidende snittene og den tekniske motstanden på 569-nivået. Oppgangen kom også på en kraftig økning i omsetningen. 

Sjømatindeksen testet også den neste tekniske motstanden på 582-nivået, og denne må nå brytes på stigende omsetning for å åpne for videre oppgang mot neste tekniske motstand på 604-nivået. Et brudd gjennom denne vil i så fall åpne for videre oppgang mot 620 og kanskje 638.

Fra oversolgt til overkjøpt

RSI steg fra å være oversolgt i slutten av oktober til å bli litt overkjøpt. Det åpnet for en korreksjon, men bruddet på den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet kan være et signal om at en korreksjon kan bli forbigående.

Brytes den tekniske støtten på 569-nivået, kan det signalisere at korreksjonen kan gå tilbake til de glidende snittene på rundt 540, med et sikkerhetsnett på 530-nivået. Men gitt at bruddet på den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet har signalisert at bunnen er passert for denne gangen, og at den neste bunnen i RSI-chartet blir satt over bunnen i oktober, vil det bli mer interessant jo lenger ned mot bunnlinjen i den stigende trenden indeksen faller.

Mowi rett opp

Fra bunnen i slutten av oktober steg Mowi MOWI  25 prosent. Aksjen brøt flere tekniske motstandsnivåer, 50-dagers og 200-dagers glidende gjennomsnitt, og utløste en rekke kjøpssignaler. Aksjen stanget også gjennom den tekniske motstanden på 182-nivået, og fortsatte mot neste nivå. Den tekniske motstanden på 186-nivået ble imidlertid for sterk i første omgang, og dermed var det duket for en korreksjon.

Som i sjømatindeksen kan bruddet på den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet være et signal om at en ny korreksjon nå kan bli forbigående. Og gitt at den positive undertonen fortsetter, kan en korreksjon tilbake mot de glidende gjennomsnittene gi kjøpsmuligheter.

Brudd på 186-nivået på stigende omsetning vil utløse kjøpssignal med potensial opp til neste tekniske motstand på 197-nivået. Brudd på det nivået vil i så fall åpne opp for videre oppgang mot 218-nivået, og kanskje toppene fra desember i fjor på 232 kroner.

TRENDBRUDD: Mowi steg kraftig i begynnelsen av november, og brøt den fallende sekundærtrenden før det buttet mot den tekniske motstanden på 186-nivået. Det kan åpne for en korreksjon tilbake mot de glidende gjennomsnittene og topplinjen i den brutte trenden. Foto: Tradingview