Analytikerflukten fortsetter

Oslo-kontoret til Nordea Equities mister nok en gang en høyt rangert analytiker, denne gang Thomas Svendsen. Ny arbeidsgiver blir SEB.

Takk og farvel: Ved den siste analytikerkåringen til Kapital endte Thomas Svendsen på andreplass innenfor kategorien bank- og finans. Nå slutter han i Nordea til fordel for en annen svensk bankgigant, SEB. Foto: Ivan Kverme
Investornytt

Svendsen, som i flere år har toppet Kapitals rangering over landets beste bank- og finansanalytikere, gir seg nå etter åtte år som en av meglerhusets aller mest sentrale analytikere. Tidligere i år har både Kapital og Finansavisen avdekket at flere profilerte analytikere har valgt å forlate Nordea. Både Anders Hagen, Rune Sand, Glenn Lodden, Axel Styrman – og nå altså Thomas Svendsen – inngår ikke lenger i analysegruppen ved meglerhusets Oslo-avdeling.

Mer business legges til Stockholm

På Kapitals spørsmål om analytikeravgangene nå viser at Nordea planlegger å bygge ned bankens analyseavdeling her i Oslo, eller hva de vil meddele investorene som nå ser at det blir stadig færre analytikere ved Oslo-kontoret – og om det nå rett og slett går mot en full avvikling av hele bankens analyseavdeling her i Oslo – svarer kommunikasjonsdirektør Christian Steffensen i Nordea dette til Kapital:

– I likhet med mange av våre konkurrenter, har også Nordea Equities Norge vært gjennom en mindre tilpasning til et endret aktivitetsnivå. Vi har redusert bemanningen noe innenfor shipping og oljeservice. I tillegg er oppfølgingen av eiendomsaksjene flyttet over til vårt svenske team, sier han – og legger til:

– I forbindelse med denne reorganiseringen, har noen av våre ansatte valgt å forlate Nordea. Thomas Svendsen er en av disse. Han blir erstattet av Ulrik Zurcher, som kommer fra Danske Bank. Ulrik vil inngå i vårt nordiske bank- og finansteam med fire analytikere.

Og Nordea Equities i Norge er på ingen måte i en nedbyggingsfase, understreker Steffensen overfor Kapital:

– Før restruktureringen ble iverksatt var vi tolv analytikere i Norge. Når Ulrik er på plass til høsten, vil det være ni ansatte i analyseavdelingen. Vi har ingen planer om ytterligere reduksjoner og sammen med våre kollegaer i de andre nordiske landene, leverer Nordea etter vår oppfatning fortsatt ett av de beste analyseproduktene i det nordiske markedet.

En bransje i kraftig endring

Etter at den profilerte svenske investoren Christer Gardell kom tungt inn på eiersiden i Nordea, har det kommet krav om omfattende kostnadskutt – samtidig som mer fokus skal rettes inn mot den svenske meglerdelen. Men Nordea er ikke det eneste meglerhuset som har sett seg nødt til å kutte kostnader, tidligere år avdekket Finansavisen at SpareBank 1 Markets gjennomførte brede kostnadskutt, i første rekke i form av kutt i fastlønningene. En tilsvarende modell skal også ha blitt lansert i Fearnley Securities, hevdet samme avis. – Jeg har inntrykk av at det tas ned kapasitet i bransjen, både innen analyse og megling, men også innen Investment banking, uttalte ABG Sundal Collier-partner Are Andersen i forbindelse med Kapitals omtale av at Axel Styrman var blitt en del av ABG- teamet innen Investment banking.

Om seneste analytikerflukt fra Nordea sitt Oslo-kontor har bidratt til at han nå slutter, svarer Svendsen dette på SMS til Kapital:

– Nei, dette var en mulighet som dukket opp for min del uavhengig av forhold i Nordea. Etter nesten åtte flotte år sammen med gode kollegaer i Nordea passet det nå med et jobb-bytte.

Investor
Investornytt