Pop-ikon reddet av finansinntekter

Selskapet til multikunster og a-ha-legende Magne Furuholmen (58) hadde i et kjempeår i fjor og satt igjen med rundt syv millioner kroner på bunnlinjen. Det er nesten 40 prosent mer enn året før, selv om driften gikk i minus.

Bedre tider i vente: Magne Furuholmens selskap tjente syv millioner i fjor, men har utsikter til enda større overskudd. A-ha planlegger verdensturné og plateutgivelse, den første på syv år. Foto: Fredrik Hagen
Næringsliv

Årsregnskapet til Furuholmens heleide selskap, Multitainment, viser at 2020 gikk langt bedre enn 2019 for mannen som allerede som 15-åring skrev synth-riffet i monsterhiten Take on Me, og som lenge var mest kjent for å spille keyboard i skyggen av Morten Harket.

I senere år har Furuholmen etablert seg som bilde- og multikunstner, med utstillinger av malerier, tegninger og andre grafiske verker i inn- og utland.  Samtidig har han også skrevet filmmusikk, deltatt i bandet Apparatjik og gitt ut noe musikk som soloartist. 

I fjor falt driftsinntektene i Furuholmens selskap fra 2,3 til 1,2 millioner kroner, og driftsresultatet endte på minus 400.000 kroner. Året ble likevel reddet av finansinntekter på hele 7,4 millioner kroner. Selskapet sitter på finansielle instrumenter verdt 16,2 millioner kroner og åtte millioner i aksjer, og således har Furuholmen trolig gjort det bra på børsen, i likhet med mange andre som har satset i aksjemarkedet.  

Uansett har “Mags” til akseptabelt livsopphold, og egenkapitalen i selskapet hans er oppført til 34 millioner kroner. 

Planlegger verdensturné

Tradisjonelt har inntektene til de tre a-ha-medlemmene lagt kraftig på seg når bandet har vært på turné, og trioen håper nok på mer gull i kassen når den pandemiutsatte verdensturneen trolig blir gjennomført neste høst eller tidlig i 2023. Ifølge VG planlegger bandet også å gi ut ny musikk i 2022, den første på syv år, siden “Cast In Steel” i 2015.

Det dreier seg om en musikkfilm med tittelen “True North”, som er et samarbeid mellom a-ha, Bodø 2024 European Capital of Culture, Parkenfestivalen, Svømmehallen Scene, samt Arktisk Filharmoni, som spiller sammen med a-ha på alle låtene. Filminnspillingen skjer i Bodø i november, men musikken og filmen blir ikke tilgjengelig for publikum før neste år.

Og dermed, med både turné og plate, vil regnskapene også i Mags’ Multitainment ventelig få et løft.

Suksessbandet a-ha, som gjennom årene har vært preget av intern uro og uvennskap, har flere ganger sagt at de legger opp, men ingen tror lenger på dem. Til det er det trolig fortsatt for mye penger og oppmerksomhet å hente.

Magne Furuholmen har ikke besvart Kapitals forespørsler om kommentar til årsregnskapet.