Nå vurderer de utvidelse av bar-businessen

Per Sandberg og Bahareh Letnes fryktet at Grand Bar og Restaurant måtte stenge dørene for godt da coronarestriksjonene var på det strengeste. Men nå kan virksomheten vokse seg ut av Halden.

Ikke bare-bare: Tidligere FrP-politiker Per Sandberg og hans partner Bahareh Letnes åpnet puben Grand Bar i Halden på vårparten i fjor. Paret har opplevd en rekke utfordringer som følge av coronapandemien. Foto: Heiko Junge/NTB
Næringsliv

– Alt er relativt. Ut fra forutsetningene vi hadde da vi fikk åpne igjen, har det gått greit. Det kunne vært mye verre, og jeg er rimelig sikker på at mange i bransjen har hatt det tyngre enn oss, men vi hadde hatt mye bedre resultater dersom forutsetningene var annerledes, sier Per Sandberg til Kapital.

Nylig kom det redaksjonen for øre at sommeren på Grand Bar og Restaurant i Halden, serveringsstedet den tidligere FrP-nestlederen og statsråden åpnet sammen med partneren Bahareh Letnes på vårparten i fjor, har vært av det meget oppløftende slaget. Men Sandberg overspiller ikke akkurat utviklingen når Kapital slår på tråden. Han forteller om betydelig redusert omsetning under pandemien, og at gjenværende restriksjoner – bordservering av alkohol og stengte dører for nye gjester etter midnatt – fortsatt påvirker aktiviteten og omsetningen.

Likevel håper han at virksomheten vil kunne vise til grønne tall for 2021, hvilket igjen kan danne grunnlag for et utvidet og styrket tilbud neste år. Nøkkelen har vært å ta ned kostnadene, ved hjelp av betydelig egeninnsats og minimale uttak av lønn.

– Det har vært helt nødvendig for oss, vi hadde ikke kunnet bære mer kostnader enn vi har nå. Også har vi hele tiden forsøkt å skape mer innhold for å tiltrekke oss nye kunder, på matsiden og på underholdningssiden, sier Sandberg.

Vurderte å stenge

Da den første ølen ble servert på Sandberg og Letnes bar, var allerede coronapandemien et faktum, og driverne har måttet forholde seg til stadige endringer i vilkårene. Førstnevnte bekrefter at det har vært en slitsom tid, med arbeid fra tidlig til sent, noe som som har ført til betydelig slitasje. Samtidig skryter han voldsomt av sin partner i business og kjærlighet.

– Jeg må si at jeg er rimelig imponert over Bahareh. Jeg har hatt noen andre aktiviteter ved siden av, mens hun har jobbet helt enestående gjennom det siste halvannet året. Det har til tider vært soving på hotellet for å få det til å gå rundt, med to timer på puten og så mer jobbing. Hun har virkelig stått på, maken til arbeidsmoral tror jeg ikke finnes, sier den forhenværende rikspolitikeren.

På et tidspunkt var situasjonen imidlertid såpass krevende at paret vurderte å stenge dørene for godt. I mars og april ble baren hundre prosent nedstengt, og dersom restriksjonene hadde fortsatt gjennom sommeren, hadde det ikke vært “liv laga”.

– Rundt midten av mai hadde vi bestemt oss for at hvis det ikke ble lettelser og vi fikk omsetning igjen, så var det ikke noen vits å åpne dørene igjen, sier Sandberg.

Mulig utvidelse

Men heller enn nedleggelse ble det utvidet drift, med hotellvirksomhet i tillegg til baren, som kunne gjenoppta serveringen fra 15. mai. Og fremover kan det gryende imperiet bli utvidet ytterligere, kan Sandberg fortelle.

– Vi arbeider med ulike konsepter i Halden, og ser også på lokaliteter andre steder. Det betyr ikke at vi skal stenge ned i Halden, men at vi vurderer å utvide, sier han.

– Snakker vi kjede?

– Kjede er kanskje å ta hardt i, men vi er tilbudt andre lokaliteter vi kan drifte på siden, og det er noe vi ser på nå.