Lene Marlin håver inn i aksjemarkedet

Året 2020 leverte musikkveteranen på alle fronter – ble mamma og sikret familieøkonomien. 

Prisvinner: Lene Marlin Pedersen mottar pris for sin åpenhet om psykisk helse under kjendisgalla i 2014. Foto: Jon Olav Nesvold
Næringsliv

Det er 23 år siden debuten hennes, “Unforgivable Sinner” vant Spellemann for årets låt, men det hindrer ikke artisten og låtskriveren Lene Marlin Pedersen i å fortsatt tjene gode penger – både på musikk og på børs. I 2020 hadde selskapet hennes, Mellowmoment, salgsinntekter, blant annet royalties for spilling av gamle hits, på 2,1 millioner kroner.

Men det er ikke bare i musikkbransjen det går godt. Ifølge årsregnskapet realiserte Pedersen aksjeinvesteringer med en gevinst på to millioner kroner. Det har ikke lykkes Kapital å komme i kontakt med Pedersens manager, Jan Erik Hagelund, og vi har dermed ikke fått klarhet i hva slags aksjer det er snakk om.

18,5 mil. i banken

Selskapet har bokført markedsbaserte verdipapirer til anskaffelseskost. Gjenværende markedsbaserte aksjer står nemlig bokført til vel 400.000 kroner, mens det i notene er opplyst om at aksjene pr. 31.12.2020 hadde en markedsverdi på 4,4 millioner kroner. Her er det altså mer å hente.

Pedersen har også hatt fire millioner kroner i obligasjoner, men disse ble realisert i fjor, og satt inn som bankinnskudd uten særlig gevinst. 

Årsresultatet endte på nesten tre millioner kroner, og som tidligere år fører hun hele overskuddet til egenkapital. Selskapet har nå 18,5 millioner kroner i banken, mot 15,5 millioner i 2019. Mellowmoment har én ansatt, Pedersen selv, og har utbetalt 670.000 kroner i lønn. Hun har ikke tatt ut utbytte. Selskapet skal bidra med 247.000 kroner i skatt.

Brakdebut

Pedersen debuterte som 18-åring i 1998 med singelen “Unforgivable Sinner”, som hun vant Spellemannprisen “årets låt” for samme år. I 2021 er låten streamet på Spotify over ni millioner ganger, og artisten har fortsatt over 500.000 månedlige lyttere på den svenske strømmetjenesten. Etter brakdebuten gikk det bare én vei.

 I 1999 slapp hun singelen “Sitting Down Here”, som 22 år senere har 38,6 millioner avspillinger på Spotify, og ble kåret til beste nordiske artist av MTV. I 2000 gjorde hun rent bord på Spellemann hvor hun stakk av med fire priser, blant annet “årets artist”. Fjerde, og siste, album kom i 2009, før hun gav ut et samlealbum i forbindelse med at hun deltok på “Hver gang vi møtes” i 2013.

Pedersen har også skrevet låter for andre artister, blant andre Rihanna. Hun skriver fortsatt, men som oftest bare for å legge dem i skuffen, meddeler hun på sin Instagram-profil. En del av inntektene hennes de siste årene kommer fra ulike TV-oppdrag, blant annet The Voice. Denne våren har Pedersen deltatt i musikkprogrammet “De neste” på NRK, hvor nye musikktalenter tolker hits fra store norske artister.