Pris: 10 mill. pr. uke

Jacuzzi, utendørs kino, dansegulv, vinterhage, vannscooter, helikopter og gourmetrestaurant. Superyachten Bold, designet av norske Espen Øino, kan bli din. I alle fall for en uke eller to.

Drømmeferie: Bold er tegnet av den anerkjente yachtdesigneren Espen Øino og byr på det meste og litt til. Den kan i sommer leies for 10 mill. pr. uke. Foto: Finn.no
Næringsliv

Helseminister Bent Høie oppfordrer til Norgesferie. Det har ført til en eksplosjon i salg av båt. Ønsker du ikke å kjøpe, er mulighetene for leie også store. Eksempelvis kan den 85 meter lange superyachten Bold bli din for noen dager langs norske-, svenske- eller danskekysten denne våren og sommeren.

Unik båt

Båten, som er tegnet av den anerkjente yachtdesigneren Espen Øino, byr på det meste og litt til. Her snakker vi fire dekk med bl.a. landingsplass for helikopter, vinterhage, utendørs kino, to vannscootere, dykker-, surfe- og kite- utstyr, tre RIB-båter og ikke minst et godt internasjonalt kjøkken. Yachten er rigget for 16 gjester i åtte luksuslugarer, hvorav to av dem har private, utfoldbare balkonger.

– Dette er en unik båt. Vi kaller det for en sport activity vessel. Det kommer av det store underholdsningstilbudet, forteller Espen Øino over telefon fra Monaco.

Gjennom over 20 år har Øino tegnet flere av verdens aller største yachter. Espen Oeino International er lokalisert like ved Monaco Yacht Club, og er blitt en helt sentral aktør i yachtverdenen.

– Bold er er en av de største aluminiumsbåtene som er bygget. Den er veldig økonomisk, og den har stor rekkevidde, beretter han.

Bold er er en av de største aluminiumsbåtene som er bygget. Den er veldig økonomisk, og den har stor rekkevidde.
Espen Øino

Videre forteller Øino at yachten ble bygget i Australia på bestilling fra en kunde, og at den ble levert i fjor sommer. Designeren nevner aldri navnet på sine kunder, men ifølge flere internasjonale aviser er eieren den tyske milliardæren og industrimannen Guido Krass. Bold er den femte yachten Øino har designet for ham.

Rommer mye: Superyachten BoldBåten har fire dekk med bl.a. landingsplass for helikopter, vinterhage, utendørs kino, to vannscootere, dykker-, surfe- og kite- utstyr, tre RIB-båter og ikke minst et godt internasjonalt kjøkken. Foto: Finn.no

Ekstrem pågang

Utleier er Steinar Olsbø. Han er eier og daglig leder i Luksusyachter.no, som driver formidling og utleie av luksusbåter. Kundene er både turister, bedrifter og norske privatkunder. Han forteller om en vanvittig pågang den siste tiden.

– Pågangen etter påske har vært helt ekstrem. Jeg klarer ikke å dekke etterspørselen, sier han.

– Har det vært noen konkrete forespørsler etter Bold?

– Ja. Jeg har fått et par–tre henvendelser.

– Med tanke på alle restriksjonene som følge av coronakrisen, er det sikkert at den kommer til Norge?

– Nei, det er ikke hundre prosent sikkert, men jeg har foreløpig ikke hørt noe annet.

Interessert? Bold kan leies for ukescharter i mai og juni. Prisen? Den nette sum av ti millioner kroner pr. uke. Så her er det bare å kaste pengene på båten.

Inside
Næringsliv