Gjengen som er på flyttefot inkluderer fem av syv partnere, samt to advokater, som alle skal til Advokatfirmaet Berngaard. Administrerende partner Henrik Moestue Bang er ikke overrasket da Kapital tar kontakt for å forhøre seg om bakgrunnen.

– Jeg har vært forberedt på at spørsmålet kunne komme, sier han.

De syv som har fått ny arbeidsgiver er partnerne Tom Eivind Haug, Heidi Grette, Espen Komnæs og Øyvind Collett Skog, samt advokatene Hanna Motzfeldt og Ida Kristine Tungehaug, i tillegg til Bang selv.

– Berngaard ønsket oss alle velkommen. Vi i Sverdrup har vært kolleger lenge, og håpet i det lengste at vi alle skulle gjøre dette sammen. Så får vi heller leve med at to av ni valgte å ikke bli med, sier Bang.

Alle fikk tilbud

Han avviser at det har vært noen forutgående konflikt, og forteller at alle fikk muligheten til å være med videre.

– Ja, alle fikk tilbudet. For de to som var usikre var det også spørsmål om kontorplass hos Berngaard kunne være en aktuell ordning, sier han.

– Hvordan kom dette i stand?

– Det er vi selv litt usikre på, det ene tok det andre. Men etter at vi traff hverandre tok det svært kort tid før vi alle så at dette var en god match, både faglig og kulturelt, sier Bang, som også trekker frem at selskapet var på utgående leiekontrakt.

Sverdrup-partnerne får samme tittel i Berngaard, mens de to ansatte blir senioradvokater. Den eneste som vil bli “degradert”, er sjefen selv.

– Jeg kommer ikke til å bli administrerende partner, det er det Inger Roll-Matthiesen som er. Hun har noen åpenbare kvaliteter som er bedre enn mine, og jeg har full tiltro til henne, sier Bang.

Avvikling

– Hva skjer videre med Sverdrup?

– Dette betyr at Sverdrup ikke kommer til å eksistere på sikt. Vi skal få ordnet en ryddig avvikling, og så er det et kapittel som lukkes.

I en pressemelding skryter nevnte Roll-Matthiesen av nysigneringene.

— Det er deilig når fine folk finner hverandre. Gjengen fra Sverdrup er ikke bare knivskarpe og attraktive forretningsadvokater som utvider og styrker tjenestene i Berngaard. De deler våre verdier og velger oss på grunn av vår kultur. Det er vi faktisk stolte av. Det er også helt avgjørende for at vi sammen skal finne de beste og mest bærekraftige løsningene for våre kunder, sier hun.

Berngaard har i tillegg knyttet til seg advokat og forfatter Einar Bratteng, som tar doktorgrad i avfallsrett og sirkulærøkonomi.