Saksøkes for manglende advokatoppgjør

Sands advokatfirma tar selskapet til Quantafuel-sjef Kjetil Bøhn til retten, med krav om betaling for utførte tjenester.

Uenig med advokaten: Quantafuel-sjef Kjetil Bøhn mener Sands Advokatfirma, med Ernst Ravnaas i spissen, har sendt ham en for høy regning. Foto: Iván Kverme
Jus

Saken mellom Sands og Kb Management, et selskap heleid av Bøhn, skal etter planen opp for Oslo tingrett i januar neste år. Slik Kapital forstår bakgrunnen for konflikten, har førstnevnte gjort et advokatoppdrag for sistnevnte, før det så har oppstått en tvist om salæret.

– Jeg kan si at det verserer en tvist mellom oss. Utover det har jeg ingen kommentar, sier partner Ketil Reidar Sellæg Ramberg i Sands, og viser til sin taushetsplikt som advokat.

– Vi er uenige om en regning de har sendt, det er ikke noe verre enn det. Jeg mener regningen er for stor, de er av en annen oppfatning, sier Kjetil Bøhn.

Vi er uenige om en regning de har sendt, det er ikke noe verre enn det. Jeg mener regningen er for stor, de er av en annen oppfatning.
Kjetil Bøhn

Ingen av partene er spesielt snakkesalige med hensyn til sakens detaljer.

– Det var en sak for tre–fire år siden der jeg mener at de hadde gitt meg noen retningslinjer for hva det ville koste, og så kostet det mye mer. De mener at det er sånn det skal være, jeg mener at det ikke er det, sier Bøhn.

Tror på løsning

Den tidligere Kapital-journalisten spiller generelt ned omfanget av konflikten, hinter om at det er dialog mellom partene og sier at den neppe kommer til å nå rettssystemet.

– Vi løser sikkert dette lenge før det kommer dit, sier Bøhn.

– Hvor mye penger er det snakk om?

– Regningen er vel på rundt 600.000 kroner, jeg mener den skal være endel lavere.

Et krav i denne størrelsesordenen bør uansett være mulig å gjøre opp for Bøhn, som den siste tiden har gjort stor suksess i kapitalmarkedet med Quantafuel. Selskapet har utviklet teknologi for å resirkulere plastavfall, og surfet på den “grønne bølgen” på Euronext Growth (tidligere Merkur Market). Resultatet har vært en kursoppgang på mer enn 130 prosent så langt i år.

Mye gjeld

Tidligere i høst ble det kjent at Bøhn solgte rett under 20 prosent av Quantafuel-aksjene sine for 63 millioner kroner. I et åpenhjertig intervju med Finansavisen fortalte Bøhn at provenyet ble benyttet til å betale ned gjeld.

– Jeg har gått “all in” med mye gjeld. Jeg hadde ingen andre verdier enn en rifle, en hagle og fire dresser. Banken eide bilen, og jeg eide en gang et hus. Der bor min tidligere samboer. Jeg leier. Selv om jeg har verdipapirer for 350 millioner kroner, blir det feil i balansen. Nå har jeg kjøpt meg nye sko, jeg rydder opp i gjeld og skal finne meg et sted å bo som jeg eier, sa Bøhn.

Kanskje kan inntekten fra aksjesalget også spes på med forfatterhonorar i nær fremtid. I det samme intervjuet fremgår det at Bøhn snart er aktuell med en selvbiografisk skibok, kalt Løype!.