CT Marine Elektronikk mener det er påvist at problemene Treschow opplevde i betydelig grad oppsto som følge av at han selv fikk et annet firma til å sette inn en brannmur i nettverket sitt. Brosveet ønsker ikke å kommentere saken ytterligere mens de venter på dommen fra lagmannsretten.
Saksomkostninger overgår tvist
“Dersom saksomkostningene overskrider beløpet man krangler om, kan det være en indikasjon på at man ikke bruker tiden optimalt, hverken sin egen eller rettens,” skrev Kapital da tvisten først ble kjent i 2020.
Smarthusløsningen kostet Treschow 1,2 millioner kroner. Utbedringskostnadene som påløp før anlegget fungerte optimalt utgjør 345.000 kroner.
Treschow krever at CT Marine Elektronikk AS dømmes til å betale for utbedringskostnadene, samt partenes saksomkostninger for tingretten og lagmannsretten. Da saken var oppe for tingretten i fjor, leverte Treschow en omkostningsoppgave på nesten 550.000 kroner, som i sin helhet var advokatsalær. Retten bemerket den gang at kravet om sakskostnader lå langt over tvistesummen i saken, og var urimelig høyt. Dermed ble CT Marine Elektronikk dømt til å betale 350.000 kroner av saksøkerens advokatutgifter. Ingen av partene vil uttale seg om hva advokatutgiftene utgjør nå, et år senere.
CT Marine Elektronikks påstand i ankeforhandlingen er at de frifinnes og tilkjennes saksomkostninger.
Kobbel av hjelpere
Kapital har vært i kontakt med Treschows advokat, Fredrik Lunde Nyland, som ikke vil uttale seg i saken. Nyland viser til Treschows talsperson, Steinar Flaa, partner i rådgivningsselskapet First House. Etter en telefonsamtale skriver Flaa i en e-post til Kapital:
– Michael Stang Treschow ønsker ikke å kommentere saken.
Rettsforhandlingene ble avsluttet den 2. desember. Seniorrådgiver i Borgarting lagmannsrett, Annichen S. Michaelsen, skriver i en e-post til Kapital at det på nåværende tidspunkt ikke er mulig å anslå når dom i saken vil foreligge.