Zucca vil bygge padelsentre

Ishockey-stjernen Mats Zuccarello vil bygge padelsentre sammen med sin tidligere lagkamerat i New York Rangers, den svenske ishockeyproffen Carl Hagelin.

Mot- og medspillere: Mats Zuccarello har spilt både med og mot svenske Carl Hagelin på ishockeybanen. Nå vil de to samarbeide for å bygge padelsentre i Norge. Foto: Brad Penner/USA Today
Inside

Padel er racketsporten som lokker spillere bort fra både tennis- og squashbanen, og det settes nå opp og bygges padelsentre overalt. Før han byttet til Washington Capitals, spilte Carl Hagelin i rekke sammen med Mats Zuccarello i Madison Square Garden, og når han er hjemme i Sverige, besøker han ofte padelsentrene i vårt naboland. Disse har blitt svært populære, og her har han også fått med seg både broren Robbie og vår egen hockeystjerne til å skaffe seg en racket.

De tre akter imidlertid ikke å måtte kjøpe seg plass hver gang de skal spille. Først etablerte de et selskap som ble døpt Zuccarello & Hagelin Padel Senter, men nå har det fått det langt mer brukervennlige og markedsorienterte navnet Zuha.

Akkurat nå er det for mange aktører, for stor konkurranse om lokalene.
Frank Dahlstrøm

Røkke og Zlatan

Planen er å etablere kombinerte padel- og treningssentre, men slike planer har langt flere og svært pengesterke aktører. Kjell Inge Røkke har for eksempel fått tillatelse til å bygge sin egen padelbane på eiendommen på Konglungen i Asker. I Sverige har Zlatan Ibrahimovic satt opp sine egne sentre, og det ryktes at også han ønsker å etablere seg i Norge.

– Vi avventer litt, vi må se om interessen er der, vi vil se om det har livets rett å sette i gang byggingen, sier Frank Dahlstrøm. Han er Mats Zuccarellos stefar og den som leder det nye selskapet når de tre eierne er “hjemme” i USA. – Akkurat nå er det for mange aktører, for stor konkurranse om lokalene.

Dahlstrøm vil heller ikke plassere de nye padelbanene i gamle, nedlagte fabrikklokaler eller lagre. – Mange av de banene som nå settes opp, plasseres i lokaler som er helt uegnet. En padelbane må ha minimum åtte meters takhøyde, ikke ha noen søyler i veien og god avstand mellom burene. Gamle industrihaller er ikke egnet for padel.

Maaseide på tråden

– Vi har reist rundt i Norge for å se på anlegg, men det er svært få aktuelle som er egnet. Padelbaner krever god plass, fortsetter Dahlstrøm, men han innrømmer at han har funnet noe som kan være modellen for det Zuha kan tenke seg å gjøre. – Det fineste senteret som så langt er blitt ferdig i Norge ligger i Sarpsborg, med åtte baner og treningssenter.

For 30 millioner kroner får du en arena som er egnet til 14 baner, inkludert garderobe og treningssenter.
Frank Dahlstrøm

Mats Zuccarello tilhører den idrettslige lønnseliten i Norge, kanskje troner han helt på toppen selv om han nå har fått konkurranse av golfesset Victor Hovland, men selv mangemillionærer med mange år bak seg i NHL kan trenge finansiell backing når det skal bygges noe fra scratch.

– Vi ønsker å jobbe sammen med de riktige folkene for å sette opp arenaer. Da trenger vi investorer, sier Dahlstrøm. Han har sjekket hva det koster å sette opp et fullverdig padelsenter fra bunnen av. – For 30 millioner kroner får du en arena som er egnet til 14 baner, inkludert garderobe og treningssenter. Inkludert tomt kommer vi fort opp i 50 millioner.

Dette er det ikke lett å få tak i, i hvert fall ikke i Oslo. – Oppkjøpere støvsuger opp alt for å bygge leiligheter.

Men Dahlstrøm og hans sammensvorne har hatt noen følere ute for å finne partnere. – Vi har blant annet snakket med Bjørn Maaseide, forteller han.

Tilbake i USA

Over grensen hos brødrene Hagelin er arbeidet med padel kommet mye lenger, Zlatan er ikke den eneste svensken som har skaffet seg både racket og egne baner. – Sverige er en helt annen idrettsnasjon enn Norge, mener Dahlstrøm. – Der er det langt flere som kan leve av å bygge og drifte padelsentre. Her i Norge er det ikke marked for flere titalls bedrifter, og det er ikke sikkert at alt man lykkes med i Sverige også blir stort her i landet.

Allsidig svenske: Zlatan Ibrahimovic åpnet for to år siden sitt eget padelsenter. Foto: TÄRNHUVUD ANNA / Aftonbladet / IBL Bildbyrå

- Dere har satt arbeidet litt på vent. Er dere ikke redd for at toget da går?

- Hvis vi skal gjøre noe, må det være ordentlig, det må være skikkelig proft. Nå er det for mange aktører på banen. Vi kan la dem prøve seg frem, og da ser vi om det virkelig er et marked her. Du må ikke være først ute, den som er flinkest og driver best blir uansett størst, svarer Dahlstrøm. – Mats og Carl har også mange ideer, men foreløpig er begge fortsatt aktive. Nå er begge to tilbake igjen i USA.