<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Tiara til jul?

På juleauksjonen til Christiania Auksjoner ble en tiara solgt for 45.000 kroner. Kanskje en heldig “prinsesse” får den under treet til jul?

En prinsesse verdig: Denne tiaraen i gult gull ble solgt for 45.000 hos Christiania Auksjoner i begynnelsen av desember. Foto: Christiania Auksjoner
Livsstil

Tiaraer av edle metaller er stort sett forbeholdt de kongelige. På Christiania Auksjoners juleauksjon i begynnelsen av november ble det tilbudt noe så uvanlig som en tiara en ekte prinsesse verdig.

Det var snakk om en tiara i 18 karat gult gull med kameer (en slags graverte stener), koraller og røde stener. Tiaraen målte 7,5 cm i høyden og veier 175,5 gram. Den ble klubbet for 45.000 kroner mot vurderingen på 50.000–60.000 kroner.

Kjøpt i Stockholm

Auksjonshuset er fornøyd med salget, selv om salgssummen endte under det de hadde håpet i forkant.

– Tiaraen får frem vår indre prinsesse. Det er så artig at noen har kjøpt eller fått denne laget uten at de er kongelige, sier Anett Kallestad, som er daglig leder hos Christiania Auksjoner.

Det er så artig at noen har kjøpt eller fått denne laget uten at de er kongelige.
Anett Kallestad

Auksjonshuset vet ikke så mye om tiaraen annet enn at den er er kjøpt i en forretning i Stockholm for noen år siden.

Kanskje har den blitt båret av en adelig?

– Svenskene har jo adel, i motsetning til oss, sier Kallestad.

Den heldige kan uansett drømme seg bort i prinsesseland – tittende på The Crown?