<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

- Er smoking eneste rette antrekk når Bollinger RD 2008 serveres?

Kristoffer Aga og Sander Johnsson på Re-Naa tester RD 2008 for første gang

Vin

Hver uke velger vinjournalist og vinkelner Svein Lindin ut et vintips, alene eller med gjester. Vin med stedegen smak, intensitet og som gir valuta for gane og lommebok er fellesnevner for alle anbefalinger.

Hør ukens episode her:

– Er smoking eneste rette antrekk når Bollinger RD serveres? 

Svein er på besøk i Stavanger igjen, og sammen med vinkelnerne Kristoffer Aga og Sander Johnsson på Re-Naa er målet klart. Som noen av de første i verden smakes det på Bollinger RD 2008. Forventningene er høye. – Bør man ha på smoking på seg når man drikker Bollinger? Og hva er det som kjennetegner 2008-årgangen kontra andre årganger av Bollinger RD?

De kunnskapsrike vinkelnerne forteller villig vekk om små tips om hvordan man får den beste opplevelsen når kobler årgangschampagne til mat. I tillegg har Svein med seg 2012-årgangen med Philipponnat Clos des Goisses, en vin som slippes på Vinmonopolet i mai, men kun i et lite antall på under 30 flasker. Kristoffer og Sander deler en oppskrift på tartar som passer helt utmerket til årgangschampagne.

Trykk for å lese mer om vinene:

Oppskrift på Bifftartar fra Matbaren Re-Naa 

Dette trenger du: 

  • Biff ytrefilet eller flatbiff hakket i små terninger 120 gram
  • Kapers finhakket 10 gram
  • Sylteagurk finhakket 10 gram
  • Sjalottløk finhakket 15 gram
  • Gressløk finhakket 6 gram
  • Olivenolje 10 ml
  • Trøffelolje 10ml
  • Syltede sennepsfrø 8 gram
  • Dijonsennep 15 gr
  • Maldon salt og nyknust sort pepper etter smak
  • Barbert svart trøffel 6-8 gram
  • Ristet surdeigsbrød til servering

Fremgangsmåte: Legg alle ingrediensene i en bolle og blander det veldig godt, vi serverer det med barbert trøffel på toppen og en rekke skiver toated brød. Ytterligere tips: Hvis du vil lage tartaren på forhånd, kan du la blandingen stå i kjøleskapet i opptil 2 til 3 timer. Tilsett i så fall sennepene i det øyeblikket du skal servere den.

Følg «Ukens vintips» i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

Last ned Vinify-appen for flere vintips

Vinjournalist og sommelier Svein Lindin (og en rekke andre vineksperter) deler daglig sine vinanbefalinger i appen Vinify.

I Vinify kan du:

  • Søke etter de beste kjøpene tilgjengelig på ditt lokale pol
  • Finne de beste vinbarene
  • Se ekspertenes anbefalinger
  • Lagre og dele dine egne smaksnotater.
  • Holde orden på vinkjelleren din
  • Tilgjengelig på iOS og Android

Gode kjøp: Bollinger RD 2008 Philipponnat Clos des Goisses Svein Lindin