Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

En spansk klassiker og en portugisisk innertier

Lam og god vin har en spesiell betydning for nordmenn i påsken. Jon Trygve har tatt påskeferie og Svein har en kort og spesifikk episode om lam og vin. Faktisk spises det tre ganger så mye lam i påskeukene enn ellers i året. Og selv om kombinasjonen av lam og påskehøytid har en over to tusen år lang tradisjon, var det først på 1990-tallet selve påskelammet ble en tradisjon her til lands. 

Den beste lammevinen kan man finne fra mange land, men Spania leder an i norske vintradisjoner i påsken. Vin til lam handler om å akseptere at lam har mye særegen smak, med markant fettstruktur. En perfekt vin til lam er derfor fyldig på smak, har over 13 prosent alkohol og en balansert syre- og tanninstruktur. Proteinene som finnes i kjøttsaften fra et ferdig “medium stekt” lammekjøtt, demper tanninene i vinen samtidig som en fyldig fruktighet i vinen løfter opp smaken av krydderet tilsatt i retten.

Trykk for å lese mer om vinene:

Følg «Ukens vintips» i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

Last ned Vinify-appen for flere vintips

Sommelier Svein Lindin (og en rekke andre vineksperter) deler daglig sine vinanbefalinger i appen Vinify.

I Vinify kan du:

  • Søke etter de beste kjøpene tilgjengelig på ditt lokale pol
  • Se ekspertenes anbefalinger
  • Lagre og dele dine egne smaksnotater.
  • Holde orden på vinkjelleren din (beta)
  • Tilgjengelig på iOS og Android
Redoma Niepoort 2018 kr 379,90 Lopez de Heredia Viña Tondonia Reserva 2009 kr 379,90 Lars Brænden Schram