Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

Følg Ukens vintips i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

En ikonisk italiener

I denne ukens podcast bringer Jon Trygve og Svein to legendariske viner i studio. En italiener betrakter Biondi-Santi mer eller mindre som en nasjonal skatt på lik linje som Sassicaia fra Toscana eller Barolo fra Piemonte. Det italienske vinområdet Brunello di Montalcino hadde ikke vært det samme uten Biondi-Santi i dag. Som opphav til Brunello kan Biondi-Santi vise til mer eller mindre uavbrutt produksjon tilbake til midten av 1800-tallet. I 1865 fikk Clemente Santi to sølvmedaljer for sin “vino rosso scelto” (Brunello) på en landbruksutstilling i Montalcino. Siden har Clemente Santi og hans etterfølgere har spilt en viktig rolle i utviklingen av Brunello di Montalcino.

En lys fremtid

Idag drives Biondi-Santi av Jacopo Biondi-Santi. Han overtok i 2013 etter Franco Biondi-Santi,  som gjennom mange tiår arbeidet utrettelig for å opprettholde Brunello som en endruevin basert kun på Sangiovese. I 2016 overtar Descours-familien fra Frankrike aksjemajoriteten i Biondi-Santi. Familien Descours står bak Champagne-produsentene Charles Heidsieck og Piper-Heidsieck. Etter oppkjøpet er det satt i gang en storstilt oppgradering av eiendommen til Biondi-Santi. Fremtiden ser lysere ut enn noen gang i Montalcino.

Trykk på vinen under for å se tilgjengelighet på polet og våre smaksnotater.

Kinokveld: Mandag 22.november 2021  kl 2000
Trøffeljegerne fra Piemonte  Kjøp billetter her 

Ikon: Biondi-Santo er en ikonisk vinprodusent: her Biondi Santi Rosso di Montalcino 2018 kr 774   Biondi Santi Brunello di Montalcino 2015 kr 1595. Foto: Svein Lindin

Spørsmål eller forespørsler?

Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no

Ukens vintips presenteres av Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar. Svein er sommelier og mangeårig vinjournalist i Kapital og Finansavisen. Jon Trygve Hegnar tok sin sommelierutdannelse i 2017 og holder på med vinutdannelsen WSET Diploma. Jon Trygve er leder for digital utvikling i Hegnar Media. Foto: Eivind Yggeseth