Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

Følg Ukens vintips i Apple Podcast eller Spotify direkte i din podcastspiller.

En skikkelig god referansevin

I ukens episode smaker Jon Trygve og Svein en supergod rødvin fra Napa Valley i California.  Hvor mye penger er det verdt å legge i en vin? Må en vin koste tusenvis av kroner? En vin som må taes med i diskusjonen er Corison.

Siden 1987 har Cathy Corison (66) laget vin som trygt kan kalles referanseviner. Delikate, fruktdrevne Cabernet sauvignon-viner med flott tanninstruktur og flott syrlighet har blitt Cathy Corisons varemerke. Med en årsproduksjon på bare 30.000 flasker vin i året er vinene vanskelig å få tak i. Det gjelder å handle straks man ser en Corison i hyllene på Vinmonopolet, konkluderer Jon Trygve og Svein.

 Trykk på linkene under for å se tilgjengelighet på polet og våre smaksnotater.

Corison St. Helena Cabernet Sauvignon 2017 kr 950

Corison St. Helena Cabernet Sauvignon 2017 kr 950 Foto: Svein Lindin

Spørsmål eller forespørsler?

Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no

Ukens vintips presenteres av Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar. Svein er sommelier og mangeårig vinjournalist i Kapital og Finansavisen. Jon Trygve Hegnar tok sin sommelierutdannelse i 2017 og holder på med vinutdannelsen WSET Diploma. Jon Trygve er leder for digital utvikling i Hegnar Media. Foto: Eivind Yggeseth