Årets påskevin – en moderne Napa Cabernet Sauvignon

Uten tvil en liten vinskatt.  Løp og kjøp!

25.03.2021 Matthiasson Napa Valley Cabernet Sauvignon 2016 er en ukjent perle for mange norske vinelskere - og ifølge Svein er det nettopp denne du bør plukke med deg før du drar på påskefjellet.
Vin

Hver uke velger sommelierene Svein Lindin og Jon Trygve Hegnar ut et vintips, alene eller med gjester. Hør ukens episode her:

Vi har funnet frem til en leskende, nydelig rødvin fra Napa Valley som gjør seg like godt til lammelåret i påsken som til en t-bone steak eller en entrecôte. Vi går også igjennom litt av hvordan Napa (Cab) har endret seg de siste årene, noe som gjør at man i dag kan finne vinskatter som denne. Løp og kjøp!

Ukens vintips: Matthiasson Napa Valley Cabernet Sauvignon 2016 (se på Vinmonopolet)
Dyp rød farge. Mørke bær, plomme, fiken og krydder på duft og smak. Fruktig anslag med flott ren syrlighet, moderat alkoholnivå. Drikkeklar nå, men kan lagres 10-12 år.  

Pris 609 kr
Poeng 92

Den prisbelønte vinmakeren Steve Matthiasson og hans kone Jill lager vin som få andre i Napa Valley i California.  Her er ikke noe prangende besøkssenter, eller overeikede viner med høy alkohol. Vinene deres er en sjelden eksponent for det balanserte rene og elegante uttrykk av druene alene. Balanse er mantraet i alt hva Matthiasson gjør, uten å miste fokus på at vinene er drikkemodne tidlig og er svært matvennlige. 

Matthiasson Napa Valley Cabernet Sauvignon 2016 (609 kr) Foto: Svein Lindin

Spørsmål eller forespørsler?

Kontakt Svein og Jon Trygve direkte på sosiale medier eller send en e-post til vin@kapital.no