+ mer
Ukens vin: La Vieille Ferme 2019 Foto: Svein Lindin

Ukens vintips:  Fransk vinfristelse

Rødvinsklassikeren La Vieille Ferme har blitt pyntet til jul. Prisen til 140 kroner forsvarer den lett.

Sjarmbomben av en rødvin er laget av den berømte vinfamilien Perrin, som står bak noen av Sør-Rhônes aller beste viner, deriblant de berømte châteauneuf-du-pape-vinene fra sagnomsuste Château de Beaucastel. Prisen til 140 kroner forsvarer den lett.

Juleetiketten er utformet spesielt for det norske markedet av billedkunstner Kaja Vedvik, men Perrin-familien likte den faktisk så godt at de også ønsker å bruke den i andre markeder. Til Kapital forteller Kaja Vedvik: - Juledesignet til La Vieille Ferme er mine umiddelbare drømmer om Frankrike og mine referanser til landet. – Som billedkunstner tenkte jeg selvsagt blant annet på Claude Monet, og dermed akvarellmaling og dens stemningsfulle uttrykk, forteller billedkunstner Kaja Vedvik. Den tradisjonelle og klassiske akvarellmalingens sjarm, letthet og nyanserte eleganse gjenspeilet jo faktisk flaskens innhold perfekt. Valget for designet falt derfor på å finne frem til de rette akvarellmalte juleelementene. Juleetiketten er utformet spesielt for det norske markedet, men Perrin-familien likte den faktisk så godt at de også bruker den i andre markeder.

La Vieille Ferme 2019 
Middels blålilla farge. Mørke bær, røde bær, urter og krydder på duft og smak. Saftig og fruktdrevet hverdagsrødvin med balanserte tanniner og flott ung syrlighet i ettersmaken.
Pris: 139,90 kr (basis)
Poeng: 87 Varenr: 3072601
Importør: Moestue Grape Selections

Ukens vin: La Vieille Ferme 2019 Foto: Svein Lindin

Både i gryten og i nebbet

La Vieille Ferme har vært en budsjettfavoritt hos vinelskere og på restauranter over hele verden i over 40 år. Vi kaller den en strålende allroundvin med sin matvennlighet. Den passer ypperlig til kjøttretter som for eksempel svinefilet med persillepotetmos, kalveburger, sopprisotto, marokkansk lam med couscous, piroger eller en salat med andeconfit – og selvfølgelig til de norske nasjonalrettene pizza, pasta og taco.

En titt på etiketten burde også gi deg en pekepinn om en annen perfekt matkombo. Hva med å prøve deg på den erkefranske klassikeren coq au vin, så kan du helle La Vieille Ferme både i gryten og i nebbet?

Druer som syrah og cinsault gir vinen et flott krydderpreg, samtidig som den har en saftighet og friskhet man kanskje ikke alltid forbinder med viner fra Sør-Rhône. I tillegg er den proppfull av moden og sødmefull frukt som gjør at den takler smaksrik mat på strak arm. Alt dette gjør La Vieille Ferme til det perfekte rødvinsalternativ til julemiddagen – det være seg hvilken som helst av klassikerne pinnekjøtt, ribbe, juletorsk eller kalkun. Gjerne litt avkjølt i store glass.

Vin