+ mer
Occhipinti SP 68: En personlig favoritt. Foto: Gnarly Vines

Ukens vintips: En personlig favoritt

– En god hverdagsvin gir deg lyst på et glass til

I ukens vintips trekker jeg frem en favoritt som hverdagsvin. En god hverdagsvin på sitt beste når den er så ukomplisert god at du får lyst på et glass til før du har fått tenkt deg om. Arianna Occhipinti SP 68 Nero d’Avola e Frappato 2019 er en slik vin.

Arianna Occhipinti er betegnet som Italias naturvindronning. Hennes grensesprengende viner har gjort henne til rikskjendis, og hun har blitt den ikoniske representanten for den nye generasjonen av vinmakere i Italia. Hun studerte  sammen med blant andre Luca Roagna, og laget en stor kontrovers på universitetet rundt temaet spontangjæring. Vinmakingen hennes er klassisk naturlig: økologiske vinmarker, ingen kloner, spontangjæring, bruk av hele klaser, lang skallmaserasjon, ingen svovel før tapping, og alle vinene er ufiltrerte.

Occhipinti SP 68 Nero d’Avola e Frappato 2019
Lys blålilla farge. Komplekst aromabilde. Urter, mørke bær og kirsebær på duft og smak. Saftig fruktighet og lang syrlig ettersmak. Passer til: storfe, lam.
Pris: 250 kr (basis)
Varenr: 5873201 Poeng: 88
Importør: Unico Real Wines

Ukens vin: Occhipinti SP 68 Nero d'Avola e Frappato 2019 Varenr: 5873201 Foto: Vinmonopolet

Vin